Rozen Maiden (2013)

Rozen Maiden (2013)

29/07/2019 Off By boris

По време на събитията от оригиналното аниме “Rozen Maiden”, след като заградиха отговор “да” на мистериозното писмо и се съгласиха да разпръснат неизвестно “нещо”, травмираният Джун Сакурада се бие заедно с реалистичните кукли, известни като “Rozen Maiden”. Но какво щеше да се случи, ако Джун беше заградил отговора „не“? В днешен ден Джун, e преживял училищната си травма и прекарва времето си в колеж и работи в книжарница. Но той не се чувства така, сякаш принадлежи някъде. Един ден той намира книга, съдържаща инструкции за това как да направи “Rozen Maiden”. Загадъчно, когато пристига у дома си тази вечер, вторият том от поредицата от книги е доставен в къщата му, заедно с някои парчета от куклата. Но толкова внезапно, колкото започнаха да пристигат, книгите престават да идват и Джон получава съобщение, че книгите са престанали да се публикуват. С непълна кукла в ръка и послание от другото си аз от друг свят, Джъм ще се опита да намери пътя си в света на “Rozen Maiden”.

Изкуството е може би най-добрият аспект на това аниме, допълвайки готическата, сюрреалистична атмосфера, която е поставена навсякъде. Минималистичният вид работи добре за една тъмна, зловеща серия като тази. Промяната в стила на изкуството наистина се откроява като освежаващо, красиво и може би дори преднамерено, за да се разграничи от първите две анимета. Дори дадоха на куклите тънка стъпка, добавяйки консистенция към облеклата им, правейки косата им по-естествена и други скъпи дребни детайли, като крилата на Суигинто, които приличаха на четка.

“Rozen Maiden (2013)” изкарва много препратки към оригиналното аниме, докато изработва напълно нова посока в новата вселена. Скептиците ще намерят много неща, които да критикуват, поради липсата на характерно присъствие и вероятно по-бавните темпове, но в същото време, тези, които желаят нещо свежо и не просто друга средностатистическо аниме, могат да бъдат приятно изненадани. В края на всеки сезон на “Rozen Maiden” винаги се надявам, че това не е последният път, когато виждаме нашите герои. Още веднъж ми се иска да няма да има още 7 години, преди да можем да се насладим на това красиво аниме и неговите герои. От заключението на тази поредица изглежда, че това все още не е краят. Сега единственият въпрос е кога?