Arifureta Shokugyou de Sekai Saikyou

Arifureta Shokugyou de Sekai Saikyou

29/07/2019 Off By boris

Седемнадесетгодишният Хаджиме Нагумо е нормален средностатистически, всекидневен отаку. Обаче, неговият прост живот на гледане на аниме през нощта и спане в училище изведнъж се обръща с главата надолу, когато той, заедно с останалата част от неговия клас, е призован в един фантастичен свят! Те са третирани, като герои и им е възложено да спасят човешката раса от пълно изчезване.

Но онова, което трябваше да бъде мокрият сън на един отаку, бързо се превръща в кошмара на Хаджиме. Докато останалата част от неговия клас са благословени с божествени сили, на Хаджиме е дадено умението да бъде “Синергист”, има само едно умение за трансмутация. Разколебан и тормозен от съучениците си, че е слаб, той скоро изпада в отчаяние. Ще успее ли той да оцелее в този опасен свят на чудовища и демони само с прославеното си ниво на ковачество?

“Arifureta” е поредният “isekai” с елементи на игра и недооценен, подценен главен герой, който в кратък период от време се превръща в супер силен персонаж. Освен това е пълно със собствените фантазии и ескапизми на автора. Ако не харесвате подобни неща, има вероятност да не се забавлявате, докато четете тази манга.

Историята е достатъчно солидна. Лесно е да се чете и темпото протича прекрасно и всичко, включително когато главният герой става изключително силен и да има момичета които си падат по него е напълно оправдано. Първият том е доста остър и може да откаже много хора, докато от том 2 става по-лек и е като комедийно приключение.

Героите са хубави. Авторът има добро разбиране за тях и се наслаждавам на динамиката на основния актьорски състав. Мангата бавно се развива в своеобразен харем, но дори и тогава той не става отвратителен. Взаимодействията между момичетата всъщност помагат да се покаже техния характер с течение на времето и въпреки че обикновено мразя половината от момичетата в обстановка на харем, те наистина успяха да ме впечатлят в “Arifureta Shokugyou de Sekai Saikyou”.