Genei wo Kakeru Taiyou

Genei wo Kakeru Taiyou

29/07/2019 Off By boris

Акари Тайю е стажантка, която живее с леля си, чичо си и дъщеря им Фуюна. След като е загубила майка си в ранна възраст, единственото, което Акари има от нея, е палуба от карти таро и мечта да я последва в стъпките като гадателка. Една нощ Акари има сън, че ще бъде нападната от растително чудовище и ще стане по-силна версия на себе си, когато го победи. Когато се събужда, тя се ужасява от факта, че чудовището всъщност е Фуюна. Но мистериозно, Акари и нейните роднини скоро забравят, че Фуюна някога е съществувала. След друга близка среща с подобно чудовище, тя е спасена от три магически момичета: Гинка Широкене, Сейра Хошикава и Луна Цукуйоми. Те обясняват, че те са от организацията “Сефиро Фиоре”, която използва силата на “Елементален Таро” за борба със злите създания, известни като “Демония”.

Акари открива, че тя също е магическо момиче и е наследила силата на майка си от “Слънчевата карта”. Въпреки това, тя осъзнава, че “Демония” всъщност са хора, които са били обсебени и тя трябва да реши дали да се опита да спаси онова, което е останало от тяхната човечност или да ги изтрие от света. Тъй като Акари се примирява с мрачното си задължение да опазва света от “Демония”, връзките на организацията и тази на техния екип скоро ще бъдат обтегнати, когато се справят с тежките заплахи отвън и отвътре.

Първият епизод ме изненада, като мислех, че ескалира доста бързо с много малко сюжет за историята. Това ме накара да се подготвя за предстоящите епизоди, тъй като имаше по-мрачни. Таро картите бяха страхотен компонент на това аниме. Авторът ги е описал по-подробно, особено с картите, които имат 4-те момичета. Самите карти всъщност не обясняват за организацията и защо момичетата работят за нея. Битките са хубави, те показват тяхното издигане в света на таро магията чрез болка и кръв. Към края почувствах, че историята се отклонява малко от първо зададените идеали, но въпреки това, мисля че това е едно добро аниме и го препоръчвам на всички.