Senki Zesshou Symphogear G

Senki Zesshou Symphogear G

30/07/2019 Off By boris

Три месеца след атаката над луната, която почти причини унищожението на Земята, Хибики Тахибана, Цубаса Казанари и Крис Юкин продължават да се борят с “Шума” – мистериозна извънземна заплаха – използвайки мощна броня, известна като “Symphogear”. След като защитават един американски конвой от атака на “Шум”, Хибики и Крис се впусват към концертната зала на “Queens of Music”, за да присъстват на един от концертите на Цубаса.

Междувременно Цубаса и изгряващата международна суперзвезда Мария Кадензавна Ева доставят невероятно представление, което се излъчва в целия свят. Точно когато концертът е на път да завърши, изведнъж се появява група “Шум”, потапяща залата в хаос. На фона на паниката Мария обявява война срещу света като наследник на Фине – бившата любовница на Крис – и нейните съюзници Кирика Акацуки и Ширабе Цукуйоми разкриват своите симфогеарни сили. След като започват тази вражда с Цубаса и нейните съотборници, те се оттеглят мистериозно, оставяйки тримата приятели объркани какви са истинските им намерения.

“Symphogear G” е почти меко рестартиране на поредицата. То замахва с голям, фантастичен бюджет за анимация, който не съществуваше в сезон 1, извади всички безсмислени драми и училищни неща и наистина влезе в себе си като бърза екшън серия за “J-pop” певци със супер роботизирани правомощия. То представя истински злодей, съперничещ набор от герои, има страхотен нов музикален фон и сюжетен обрат в края на всеки един епизод. Това е забавно преживяване с едно аниме, което знае точно какво прави.

Първоначалната история беше всичко за това, че момичетата “Symphogear” са тези мрачни окончателни пазители на човечеството срещу безшумните изглеждащи фуражни “Шум” същества и ако пеят твърде силно, те умират. Но ставаше дума и за това, че те са поп звезди и със супер сили, активирани от пеене на “J-pop”. Тази нова история почти обръща всичко от първото аниме и просто прави този сезон забавен. Тя фокусира цялата драма върху героите, изправени един срещу друг и борба със злото и други неща, като това наистина би трябвало да е на първо място.