Silver Diamond

Silver Diamond

30/07/2019 Off By boris

Сава Ракан е нормален гимназист, живеещ спокоен живот сам, грижейки се за множеството си буйни растения. Този мир е нарушен, когато чужд човек и няколко опасни същества изведнъж попадат в градината му. Човекът веднага обръща странното си растително оръжие към Ракан, но след като го вижда в отговор на докосването на Ракан, отношението му напълно се променя. Човекът, Чигуса, декларира, че Ракан е скъпоценен “саноме”, човек, който може да култивира растителен живот по негово желание.

Като последния известен “санум”, Чигуса се заклева да защити Ракан на всяка цена и моли за неговата подкрепа. Чигуза е прословут извън закона престъпник, който има за цел да унищожи “аямето”, създанията, които отнемат живота от умиращия му свят, включително сегашния принц, който странно прилича точно на Ракан.

Ракан пътува до пустинния свят на Чигуса, който е изпълнен с унили хора, странни създания, духове и магия. По пътя те събират повече последователи и поддръжници в стремежа си да върнат зеленината в безплодната, гниеща земя.

Имаше голям състав от герои, дори и така, любимият ми все още е главният герой – Ракан Сава. Като нормален човек, роден в нормален свят като нашия, неговите възгледи и морал често се сблъскват с тези в другия свят, особено когато става дума за смърт и / или убийство. Приятно беше да видя как другите се променят заради неговото влияние и постоянството му за доброта и справедливост е нещо, което ще ценя дълго време.

Да не говорим, че всеки герой беше необходим и изваждането дори на един, ще промени драстично резултата от историята. Също така връзката на Ракан с Чигуса, когото той се връща в своя свят, беше написана невероятно добре. Въпреки че “Silver Diamond” е класифициран като “Shounen Ai”, това всъщност е донякъде подвеждащо, особено колко отблъскващо е това за повечето хора, когато го видят.

Честно казано, имам чувството, че мога да се свържа с този автор толкова много, бях толкова щастлив от начина, по който всичко се приключи, особено философският възглед на автора, който е посочен в нейната творба. Преливащото количество любов, вложено в тази манга, за да оживи тази история, беше почти осезаемо.