Witch Craft Works

Witch Craft Works

14/05/2019 Off By boris

Хонока Такамия беше напълно щастлив с напълно средностатистическия си и нормален живот. Неговият основен проблем в живота е фактът, че той споделя училище с училищната “Принцеса” Аяка Кагари. Коята момичетата, както и момчетата я обсипват с овации всеки ден, което прави живота на Хонока труден, тъй като той се вози на същия автобус, като нея сутрин и седи до нея в клас. По-лошото е, че ако той дори лениво си взаимодейства с нея, фенклубът й го извежда зад училището и го бие! Един ден, докато изхвърляше боклука, той поглежда нагоре, за да види училищна сграда, която пада върху него! Той е спасен в последния момент от същото красиво момиче, Аяка, с която никога дори не е имал пълен разговор. Но тя най-накрая говори с него, разкривайки, че тя го защитава тайно, но сега, когато някой го атакува директно, тя вече трябва да излезе на яве.

Оказва се, че Аяка е вещица на огъня и има други вещици в света, които искат да уловят Хонока и да го използват за властта, която той притежава вътре в него. Анимацията на това аниме е супер удивителна или просто на парчета на моменти. Удивителните части включват анимацията на оклността и летенето, дизайните на героите, както и дизайните на слугите и всички подробности, поставени в града. Някои раздърпани части включваха накъсана 3D анимация в края, някои сцени на битки, особено между слуги, изглеждаха не на място, както и някои експлозии, като че ли липсваха рамки.

“Witch Craft Works” беше аниме, което ме изненада, защото си мислех, че ще бъде доста тъмно шоу. Предполагах, че това ще включва магове, които убиват други маговете, които непрекъснато се опитват да защитят важните за тях неща. Макар че до някъде е така, никога не беше толкова тъмно, колкото очаквах и с удоволствие бих ви го препоръчал да го гледате.