Yakuza Kiwami 2

Yakuza Kiwami 2

15/10/2018 Off By boris

Сериите Yakuza, седят на едно много уникално място през 2018. Те се развиват между две различни точки от историята не сериите. Първата е пускането на Yakuza 0 през 2017 която бавно се превърна в преправяне на първата игра, по късно същата година. Втората е Yakuza 6 която се сбогува с главния герой Казума. Yakuza 6 беше много хубав финал на една сага която започна във вече далечната 2006 година, но сега сериите правят още една стъпка с отскок 10 години назад в миналото и създават Yakuza Kiwami 2, която обединява най-добрите части от двете истории, като успяваме едновременно да се върнем там, където историята беше в най-интересната си точка. Но с гладък и изпипан свят около нас с обновена и бойна система от най-новите технологии.

В много типичен стил за сериите, много голяма част от историята е разкарана с множество емоционални и напрегнати сцени, които се основават много на японската драма. Историята на Yakuza 2 има облагата на това, че е една от по впечатляващите и запомнящи се истории, със своя незабраввим главен герой Рюжи Года, който стои в опозиция на Кирю в множество интересни обрати и тежки преживявания. Прекрасно е да видим едно преживяване от ерата на Playstation 2, преобразено с модерните технологии със усъвършенствани форми на лицата, изражения, движения на тялото и други.

Градът Kamurocho остава с една фантастична атмосфера, пълен с хора и неонови лампи, което на своя страна ви доближава до истинския свят. Системата си позволява безпроблемно прехвърляне между улицата, историите и битките. Някой от местата остава в малко по-смалена версия от оригинала, което няма да се хареса на ветераните в сериите, но това по никакъв начин не пречи на преживяването да остане същото като в първата.

Историята на Токио и Осака, на Кирю и Саяма остава една от най-добрите истории в сериите Yakuza и Kiwami 2 по никакъв начин не ни пречи на оригиналното изживяване. Модернизацията на презентацията и механиките на играта я издигат и правят достойна, за изживяване отново и подходяща за нови играчи на сериите. Кiwami 2 e много добър пример за серии в златния си век обединени с най-модерните технологии.