Джинхе, Южна Корея

Джинхе, Южна Корея

18/04/2019 Off By ivo

Известен с Фестивала на разцъфващите череши, Джинхе, или още наричан Чинхе, е най-малкият и най-южен град в района Чангуон. Градът е разположен на крайбрежната ивица и е дом на американски и корейски военноморски бази. С население от близо 130 000 хиляди души това е идеалното място за посетителите да са далеч от хаотичните градски тълпи и същевременно да могат да се насладят на богат градски живот. Там има много интересни места, както и разнообразен избор от ресторанти и барове. Пролетният сезон е най-подходящото време за посещение на града, като разцъфването на черешите и цветята води посетители от цялата страна и дори света.

Най-доброто място за посетителите да се насладят на черешовите цветове е от страната на „Стария Джинхе“. Централната жп гара и гара Гьонгхуа са много известни с изобилието от цветове и е популярно място за фотографи. По време на фестивала маршрутът на влака преминава през Чангуон до Джинхе, като този маршрут е бил използван за заснемането на много корейски драми. Много хора пътуват по време на фестивала за да видят пълната красота на разцъфващата растителност в планините. Обикновено трафикът по време на фестивала е доста натоварен, поради което пешеходният туризъм е добра идея. В допълнение, прохода Анмин, път преминаващ директно над тунела Анмин, води до пътека изпълнена с черешови дървета. През нощта черешовите цветове на върха са прекрасно осветени и предлагат невероятна гледка към града.

Когато посетителите достигнат Джинхе от Чангуон през тунела Анмин се озовават в Сокдонг. Там те могат да намерят Лотте Март, кино Лотте и редица западни и корейски ресторанти.

Лотте

На приземният етаж на Лотте Март има редица от заведения за хранене, които предлагат типичната селекция от корейски ястия като бибимбап и донкацу. Както при всички такива хранителни кортове, храната е евтина и вкусна и e идеална за бързащите пътници. На този етаж също могат да се намерят малки магазини за дрехи, обувки, спортни принадлежности и корейска козметика, както и доста други.

На следващия етаж на този голям комплекс се намира основният хранителен магазин за хранителни стоки Лотте. На този етаж също има ресторант тип бюфет, който предлага изобилен избор от храни за всеки вкус.

Сокдонг

Налични са и други ресторанти в района на Сокдонг, които си струва да бъдат посетени. Лемон Тейбъл, намиращ се в сградата на кино Лотте, е италиански фюжън ресторант. Мястото е леко скъпо, но храната разбира се е страхотна. За тези търсещи паста, ризото или какъвто и да е било друг италиански специалитет, това е мястото, което да се посети.

Пазар Гьонгхуа

Този традиционен пазар за храни се намира в близост до Лотте Март. Той се гордее с голямото си разнообразие на сезонни плодове, зеленчуци, риба, месо, кимчи и много други продукти. Разбира се цените там са много по-достъпни от тези в супермаркетите.

Парк Сокдонг

В този парк може да се намерят игрища за баскетбол, пешеходни пътеки и прерасни места за посядане и отдих. Районът в който се намира паркът се състои от две главни улици и там „Новият Джинхе“ оживява през нощта. В този район има богат избор от барове и ресторанти, които да задоволят всеки вкус. В самия парк има и специална пътека, която е предназначена за разходка по боси крака.

В тази област има и много ресторанти за пиле, представляващи стандартните корейски ресторанти, в които да се похапне пиле и пие бира. Бар Вранда е прекрасно място за питие и разговор със спътници, други туристи и дори местни жители. Там се предлага богато меню с напитки, включително бира и коктейли.

Джинхе-ро

Джинхе-ро е красива местност, където посетителите могат да се разходят по крайбрежието и да видят островите, които са служили като щит срещу японската окупация, като са предлагали добра защита и са затруднявали достъпа до бреговата линия на основната територия на Южна Корея. Това е идеалното място за разходка, каране на велосипед или просто място, на което да се седне и да се наслади на пейзажа. Също така се предлагат опции за риболов, както и карането на водни колела или лодки през по-топлите месеци.

Сонгхакдонг

В този район има голямо разнообразие от ресторанти, барове и магазини. Също така има и две улици, които са специално предназначени само за пешеходци, като предлаганите стоки по тях варират от храна до дрехи. Тъй като тази област се намира в близост до военноморските бази, могат да се забележат много от военните, служещи в тях, посещавайки ресторантите и баровете в тази област.

Хуангдонг

Кулата Джинхе е една от големите атракции в тази област. Според легендата наблюдателната кула е издигната от японците по време на окупацията на Корея. По онова време местните хора са смятали, че в планината се крие могъщ дух, който ще се надигне и ще освободи корейския народ, Окупаторите са сметнали, че ще сложат край на това, като де факто издигат кулата като своеобразен капак, заключващ духа под планината. До мястото може да се стигне с лифт, който помага на посетителите и им спестява трудното изкачване до върха пеша.

Йоджуадонг

Този район е дом на известният поток Йоджуа-чон, който е най-живописната част от фестивала на разцъфващите череши. Той е популярен сред доста корейци, като самият поток е заобиколен от черешови дървета и е просто невероятно красив през пролетните месеци.

В непосредствена близост до него се намира еко-парка на Джинхе, в който може да се види прекрасно езеро. В него има и над 60 вида различни дървета, малка бамбукова горичка и изобилие от цветя през пролетните и летните месеци. През есента японските кленове могат да бъдат лесно забелязани поради техните наситено червени цветове.