Escha & Logy no Atelier: Tasogare no Sora no Renkinjutsushi

Escha & Logy no Atelier: Tasogare no Sora no Renkinjutsushi

18/04/2019 Off By boris

Този свят преминал много пъри през здрача и бавно се приближава към своя край. В този свят, в западните краища на „Земята на здрача“, има една нация, която процъфтява благодарение на използването на алхимия.

Там, за да оцелеят при евентуалното пристигане на “Затъмнения край”, хората посветяват усилията си да преоткрият и пресъздадат изгубените алхимични технологии. Преоткритите технологии от миналата епоха бяха събрани в алхимическия изследователски град, известен като “Централ”, където бяха проведени изследвания за това как да се спре напредъка на здрача.

Един от героите е млад мъж, който изследва алхимията в “Централ”, а другата – момиче, живеещо в малък град на границата. Името на това момиче е Еша. В процеса на използване на знанията си за древна алхимия, за да помага на другите, тя е възложена на отдел „Развитие“. Името на младия мъж е Логи. След като научи най-новите алхимични техники в “Централ”, той иска прехвърляне в този недостатъчен град, за да се възползва от неговите способности и се запознава с Еша, когато е назначен и в отдел „Развитие“. Двамата дават обещание да използват алхимията си заедно и да донесат успех на отдела за „Развитие“.

“Не се отказвай от мечтите си” Това до голяма степен обобщава морала, който анимето преподава в известен смисъл. Въпреки че не са много ревюта или други наистина са се фокусирали върху това, което анимето може да научи на някого .. но лично аз мисля, че е доста важно да се докоснат до него поне защото това е нещо, което много хора пренебрегват. Много хора подценяват силата на анимето. Аниме е едно от малкото неща, които могат да хвърлят светлина върху проблемите, които хората не могат да разберат, преподават и ни напомнят за морала, а също така осигуряват забавление за всички видове хора.

Това аниме не е нещо ново под слънцето. Някой дори биха го нарекли стандартно и скучно, но аз мисля че това не е така и има много, което може да научим от това аниме, както и да се наслаждаваме на неговата прекрасна анимация и подходящо озвучение. Не бих препоръчал това аниме на всеки, то е по скоро за хората, които искат да видят една стара формула направена по нов начин.