Ебису, Токио

Ебису, Токио

16/04/2019 Off By ivo

Наречен на името на божеството на късмета, чиято статуя седи на станцията в тази област, Ебису е част от модерния и известен триъгълник, образуван от кварталите Дайкинаяма и Нака-Мегуро. Той е спокойна област в сравнение със съседните квартали като Шибуя, което прави Ебису идеалното място за приятен ден, изпълнен с красиви гледки и вкусни храни и напитки.

Кафене Сарутахико

Това е първото заведение на бързо нарастващия брой кафенета Сарутахико в Токио, които наброяват поне 10 до момента, то е едно от най-спокойните места в Ебису за сутрешно кафе и закуска. Менюто включва прекрасни напитки, включително капучино и лате, докато в закуската се включват здравословни опции като мюсли и палачинки. За разлика от многото модерни кафенета в Токио, Сарутахико отваря вратите си за посетителите доста рано сутринта.

Градински комплекс Йебису

Комплексът Йебису за пазаруване, хранене и развлечения е само на няколко минути разходка от станция Ебису. Локацията му, намираща се на мястото на стара пивоварна, обяснява защо две от атракциите там са малък музей, посветен на бирата и малка бирария. Освен бирата на територията на комплекс посетителите могат да намерят храм и 38-етажна сграда, от която могат да се насладят на забележителен изглед към града. Също така основният търговски център е клон на универсалния магазин Мицукоши, в който може да се намери почти всичко, за което човек може да се сети.

И ако се чудите каква е разликата между Йебису и Ебису, то това е едно и също нещо. Ебису е сегашният начин на изговаряне, тъй като старата сричка „йе“ и съответстващия й фонетичен символ на кана са изчезнали от съвременната японска употреба.

Музей на фотографските изкуства в Токио

Част от комплекса Йебису, но заслужаващ отделно споменаване, Токийският фотографски музей на изкуствата е отворен наново през 2016 година след ремоделирането, продължило цели две години и сдобивайки се с нов съвременен вид. Четирите етажа на сградата показват част от обширната колекция на музея, изучаващ фотографските техники и история, а също така сградата се използва и за специални изложби, които включват стари и текущи творби на водещи японски и международни фотографи. Тази година там ще е показана изложба за произхода на фотографията във Великобритания, ретроспекция на фотожурналиста Оиши Яшино и поглед към пищната работа на фотографа Шига Лиеко.

Афури

След дългото време, отделено за разглеждане на по-горе споменатите атракции, е препоръчително за всички туристи да възстановят изгубената енергия с порция от едно от най-вкусните рамен ястия в Токио. Двете ястия специалитет на Афури са широ рамен (рамен с осолено пиле и бульон даши) и шиору рамен (пиле със соев сос), като и двете ястия идват с опцията да се прибави цитрусов вкус. Там също се предлага и вегетариански рамен, което е истинска рядкост в света на рамена.

Дайкинаяма Т-сайт

На няколко километра западно от станция Ебису, сред бутици и кафенета, в района Дайкинаяма три взаимно свързани сгради, които съставляват библиотека Дайкинаяма Т-сайт, спечелиха наградата за най-добър търговски център на Световния фестивал за архитектура през 2012 година в Токио. Там се намира една от най-модерните и разнообразни книжарници в Токио, като тя се гордее с големи колекции от японски и английски книги за архитектура, книги посветени на изкуството, готварски книги, пътеводители, списания и много други. В търговския център също могат да се намерят кафенета, магазини за камери, за велосипеди и други интересни места за разглеждане.

Ебису Йокочо

Това е малка алея, претъпкана с над двадесет сергии и малки ресторанти. Ебису Йокочо е идеалното място за вечеря изпълнена с приятни разговори с местните жители. Предимно евтини, опциите там включват Бекохира – специалитет приготвен от телешки език, Киноко – ястие фокусиращо се върху гъбите, Никузуши, което представлява доста необичайно „суши“ от сурово месо, включително и пилешко, и Денраку, което представлява ястие в глинено гърне съдържащо японска ряпа, варено яйце и различни видове рибни кексчета, задушени в лек бульон от даши с аромат на соя, като всяка една от тези храни върви прекрасно с бира или саке.

Ликуид Рум

За всички посетители, които имат енергия да се потопят в нощния живот, е препоръчително да се отправят към Ликуид Рум, един от водещите нощни клубове в Токио. Основното развлечение в това заведение е смесицата от клубна музика и живо изпълнение, изпълнени от местни и международни музиканти. Музикалното разнообразие там е голямо, като посетителите могат да се натъкнат на местна пънк-рок група, американски хип-хоп изпълнител на турне или японска вижуал кей група.

Ако музиката не допадне на посетителите, те винаги имат опцията да се качат на горния етаж, където се намира прекрасен ресторант, чийто интериор имитира стила на ресторантите в Ню Йорк.