Елегантност и стил при Гейшите

Елегантност и стил при Гейшите

29/04/2022 Off By trancer4o

Благодарение на новия си облик, пижамите отдавна не са това, което бяха. Преди години, когато заговорим за пижама, в представите ни изниква безлично, широко облекло, предназначено единствено за сън. За щастие, това вече се промени, особено когато говорим за дамски пижами.

Моделите на дамски пижами, от които можем да избираме са многобройни и разнообразни и са също толкова нежни и елегантни, колкото гейшите, например. Прекарваме приблизително една трета от живота си в сън. Защо да го пропиляваме в обикновени и невзрачни пижами, когато можем да бъдем стилни, дори когато спим?

Гейшите са известни със своята елегантност и изтънченост. Това се наблюдава и в тяхното облекло. Те имат много луксозни и екзотични артикули в гардероба си, които да носят. Няколко опции включват традиционното за тяхната култура копринено кимоно. Дамските пижами, които носят обикновено са ярки, пъстри и много наподобяващи на ежедневно облекло, като повечето от тях са във вид на нощница и са сравнително дълги. Друг често срещан вид дамски пижами, характерни за гейшите, са изящните сатенени нощници, които несъмнено приковават погледите! Изглежда гейшите наистина знаят какво да носят във всеки един момент.

Доста трудна задача се оказва да различим пижама от ежедневно облекло. Друг характерен вид дамски пижами са кимоната, които са между рокля и нощница. Отличаващият белег, освен цветните тонове и шарените принтове, разбира се, е тяхната дължина. За разлика от други видове дамски пижами, този вид е видимо по-къс. Можем с лекота да обобщим, че дамските пижами все по-осезаемо се превръщат в еталон за красота. И докато в другите страни и култури от дълги години това е така, в България този тренд започна да се налага едва през последните няколко години, но за сметка на това се развива с доста бързи темпове. Загърбете скучните представи за дамски пижами и се насладете на моделите, които съчетават комфорт и стил!

Textile.bg