Интересни факти за Япония – Втора Част

Интересни факти за Япония – Втора Част

15/11/2018 Off By ivo

Япония е съставена от 6852 острова

Може би знаете, че Япония е островна нация, но знаехте ли, че има повече от 6 800 острова в Япония? Четири от най-големите острова са Хоншу, Хокайдо, Кюшу и Шикоку, които заедно съставят около 97% от общата площ на страната.

И нека не забравяме за райските острови на Окинава с красивите си плажове и тропически климат.

Почистването е част от образованието в много училища

Законът и реда са неща, имащи голямо значение в Япония и е важно за децата да бъдат научени на това още от малки. Ето защо много японски училища карат учениците си да чистят класни стаи, тоалетни и училищната зона.

Това също спестява пари, тъй като училищата не се нуждаят от голям почистващ персонал.

В Япония има фестивал посветен на мъжкият полов орган

Фестивалът е известен като Канамара Мацури, което означава нещо в рамките на „фестивала за члена от стомана“.

Фестивала се празнува в японския град Кавазаки през първата неделя на месец април. Накратко почти всичко, включително сладкиши и бонбони, зеленчуци и декорации имат формата на мъжкия репродуктивен орган или други неща свързани с плодородието.

Повече от 1 500 земетресения в година

Броят варира от година на година, но като цяло има повече от 1 500 земетресения в Япония. За щастие повечето от тях са по-малки трусове, но всяка година се случват и по-сериозни земетресения, които достигат до 8 по скалата на Рихтер.

Дрямка на работното място става все по-честа практика

Японците са една от най-здраво работещите нации в света и работните дни са дълги. От няколко години насам някои работодатели позволяват на работниците си кратка дрямка по време на работния ден, за да възвърнат силата и продуктивността си.