Красивите чайни в Киото

Красивите чайни в Киото

11/03/2019 Off By ivo

„Пътят на чая“ е една от най-известните традиционни културни практики в Япония и нещо, което всеки турист, посещаващ Киото трябва да опита. Дали просто да се наслади на релаксираща чаша чай или да се включи в традиционна чаена церемония, Киото предлага всичко. Нека разгледаме някой от най-красивите и интересни чайни в бившата столица на Япония.

Чайна Ен

Ен е малка чайна в традиционен японски стил, като в нея гейши развличат посетителите, тя се намира в района Гион в Киото. Разположена до храма Чион-ин в сърцето на едно от най-красивите места в града, наречено Хагасхияма, тази причудлива малка чайна разполага с чайни стаи, застлани с традиционните сламени рогозки, а персоналът е облечен в кимоно. Там посетителите могат да се насладят на автентичната чайна церемония, която представлява чудесно въведение в света на японската традиция.

Ичираки Чая

Ичираки Чая е една от най-известните и исторически очая или чайни в Киото. Разположена точно на прага Ханами Коджи Лейн, това е още едно от местата, на които гейшите изнасят представления за посетителите. Създадена преди повече от триста години, тази чайна се е превърнала в изключително ексклузивно и елитно място и може да бъде посетена само с покана. Тя става известна, защото лидера на 47-те ронини, една от най-известните японски приказки за самураи, Оиши Кураносуке, прекарва няколко нощи в нея. Също така популярността и идва от това, че се използва за сцена на повечето от историята, случваща се в книгата „Мемоари на една гейша“.

Окицу

Окицу е традиционна японска чайна, разположена в близост до императорския дворец в Киото. Там се предлага красиво и добре изпълнено въведение в изискания свят на чайната традиция, чрез церемония с тамян и традиционно облекло. Това е едно от най-елегантните места, където посетителите и ценителите могат да се насладят на чаша чай в Киото.

Камелия

Камелия предлага автентична чаена церемония в Киото на английски език в красива традиционна къща в непосредствена близост до стъпалата Нинен-зака между Гион и известния храм Киомизу-дера. Това традиционно заведение представлява оазис на спокойствие и тишина, поради причината, че не е широко известен на голяма част от посетителите, намирайки се в един от най-забележителните райони на Киото. Обляната от слънчеви лъчи чайна е спокойна и елегантна, предразполагаща посетителите да се отпуснат с чаша чай в една ръка и традиционни японски сладкиши в другата.