Кьобаши, Осака

Кьобаши, Осака

01/05/2019 Off By ivo

Като една от най-големите корпоративни зони на Осака, Кьобаши е и една от обителите на белите якички в града, но също така се намира в близост до няколко основни туристически атракции, включително замъка Осака. Освен това, повечето хора се нуждаят от разтуха след дълъг ден на работа, така че там също могат да се намерят доста барове и други места за нощни развлечения. Районът притежава невероятен чар, в който повечето посетители се влюбват моментално. Нека разгледаме някои от най-добрите и интересни неща, които могат да се видят и направят в и около Кьобаши.

Парк Кема Сакураномия

Дом на около пет хиляди черешови дървета, парк Кема Сакураномия е едно от най-добрите места в Осака за наблюдаване и наслаждаване на черешовите цветове. Паркът ежегодно прелива от розово-бели цветове, превръщайки мястото в красив приказен пейзаж. Посетителите, закъснели за черешовия сезон не трябва да се притесняват, тъй като паркът има прекрасна гледка към река Окава и отсрещният й бряг през цялата година, на която всички могат да се насладят. За един спокоен следобед може да се направи приятен пикник под дърветата, на пейките или на тревистите площи в парка.

Музеят Япония Минт

От другата страна на река Окава и точно срещу парк Кема Сакураномия се намира Япония Минт. Музеят се помещава в красива сграда, построена в западен стил и изработена от червена тухла. Там посетителите могат да научат историята на японските монети, както и производствения им процес. Заедно с физически и аудиовизуални изложби, там се предлагат и интерактивни представяния, които позволяват на посетителите да получат практически опит в създаването на монети. Освен това частните градини на Япония Минт са отворени за всички посетители за една седмица през месец април, през която може да се види разцъфването на черешовите им дървета, които наброяват около триста.

Тайко-ен

Бившата резиденция и градина на търговеца Дензабуро Фуджита, Тайко-ен е построена в началото на 1900-те години. Тази красива ориенталска градина е популярно място за сватби и снимки и не е трудно да се разбере защо. Площите са проектирани и разположени в стила на градина Цукияма-шики Кайу, включваща хълмове за разходка, които позволяват на посетителите да се полюбуват на пейзажа от по-висока гледна точка. Това е една от най-добрите градини в Осака, където туристите могат да се насладят на зеленината, цветята и прекрасното езеро. В бившата резиденция се помещават няколко висококачествени ресторанта, в които се сервира японска и западна кухня.

Мол Кейхан

Разположен директно над гара Кьобаши, този търговски център предлага голямо разнообразие от магазини – от такива за мода и обувки до храни и книги. В него се намира и универсалният магазин Кейхан – верига магазини, в които се продава почти всичко, за което човек може да се сети. Приземното ниво е гигантски супермаркет и зала за хранене, където могат да се намерят храни от понички до такояки.

Международният център за пазаруване

Разположен над гара Бизнес Парк Осака, Международният център за пазаруване е търговски център, който се намира в сградата Мацушита. За разлика от мол Кейхан, този център за пазаруване е изпълнен предимно с независими стилни бутици и ресторанти. Търговският център заема първите три етажа на високата офис сграда, като на последния етаж посетителите могат да посетят шикозен бар.

Туин 21

Двойка небостъргачи, свързани с Международния център за пазаруване чрез мост, Туин 21 се състои от търговски център, офиси и два ресторанта на последния етаж с невероятна гледка към Кьобаши и замъка Осака. На всяко 21-во число от всеки месец в Туин 21 има отстъпки и промоции във всички магазини.

Изакая Тойо

Много от офис работниците на Кьобаши приключват работния си ден в един от многото барове, които се намират в района. За туристите, желаещи да се запознаят с местните жители или просто да се отпуснат, е препоръчително да посетят една от уютните „изакая“ в Кьобаши (японска таверна), в които се предлагат традиционни храни и саке. Едно от най-добрите места е Изакая Тойо – тачиноми (бар за правостоящи) с ограничено пространство, където на посетителите може да се наложи да споделят маса с непознати. Това, съчетано с вкуса на храната и напитките, със сигурност ще помогне на посетителите да се сдобият с нови приятели и приятни преживявания. Възможно е да има опашки, но чакането със сигурност ще си заслужава.

Осака Тенмангу

Този хилядагодишен шинтоистки храм е изгарял няколко пъти, така че сегашната му структура е построена през 19-ти век. Въпреки това, той запазва своя исторически чар. Посветен на божествата на науката, всяка година храмът привлича хиляди студенти и техните семейства, които пристигат за да се молят за академични успехи. Основната атракция в храма Тенмангу обаче е Тенджин Мацури, фестивал, който се провежда ежегодно на 24-ти и 25-ти юли. Фестивалът включва парад с процесии както по земята, така и по реката, и завършва с прекрасно нощно шоу от фойерверки.

Замъка Осака

Замъкът Осака е построен като крепост от Тойотоми Хидейоши, човекът, който обединява воюващите кланове на Япония и прави страната такава, каквато е днес. Замъкът и заобикалящите го площи са красиви през всеки сезон, дървета там са покрити в бледорозовия цвят на черешите през пролетните месеци и с огнено червени листа през есента. Самият замък, който е реконструкция на оригинала, тъй като е бил разрушен от пожар и война, служи за музей, разказващ историята на замъка.