Миязаки, Япония

Миязаки, Япония

05/06/2019 Off By ivo

Миязаки е столицата на префектура Миязаки, намираща се на остров Кюшу, и е известна като главен център за вътрешен туризъм в тази част на Япония.

Миязаки е град, сгушен по югоизточното крайбрежие на острова и като такъв е известен със своите великолепни плажове, както и със своите курорти и атракции за водни спортове.

Но посещавайки града, туристите могат да прекарат времето си не само наслаждавайки се на слънцето, морето и сърфингa, но също така могат да разгледат другите интересни забележителности в града, както и да се насладят на запомнящи се еднодневни екскурзии до други места в околността като Киришима, който е известен с туристическия си район Такачихо, представляващ възхитителен традиционен град.

Парк Хейуадай

Този парк, намиращ се в Миязаки, е емблематична част от града, тъй като е мястото, където посетителите могат да намерят известната Кула на мира, която се издига на височина около 37 метра.

Кулата е специална, тъй като датира от 1940 година, когато е построена точно преди голямото опустошение през Втората световна война в Япония.

Тя е проектирана да изглежда като нещо, което е било построено по време на Кхмерското царство в Камбоджа и е издигната от камък внесен от различни части от страни по целия свят.

Храм Миязаки Джингу

Миязаки Джингу е известен с това, че е бил храм, построен в чест на император Джимму, който е известен като първия император на Япония.

Като се има предвид това, се смята, че светилището датира от преди около 2600 години, което го прави една от най-старите реликви, които могат да се видят в града.

Най-доброто време за посещение на това невероятно светилище е през месец април, тъй като тогава растенията глициния, с които този храм е известен, са в пълния си разцвет.

Това е прекрасно място за посетителите, желаещи да отделят времето си за разглеждане на красивите декорации на светилището, както и да се отдадат на разходка в цветните и спокойни градини, заобикалящи храма.

Храм Удо

Храмът Удо, още известен на японски като Удо Джингу, е разположен на крайбрежието на Ничинан, което се намира на юг от самия Миязаки.

Това светилище е друг храм, който почита император Джимму, първият император на Япония, и е известно с красивите си стени и интериор.

Храмът е наистина забележителен, тъй като се намира в пещера, която е част от скалната стена на крайбрежието, като цялата атракция е с изглед към морето, което прави мястото идеално за желаещите да се насладят на невероятните гледки, с които тази част на Япония е толкова известна.

Аошима

Остров Аошима е една от основните причини, поради която толкова много туристи посещават Миязаки и е известен с красивите си плажове, където посетителите могат да се отпуснат на пясъка и да плуват в красивите води, които заобикалят Аошима.

Освен прекрасния му вид, сякаш излязъл от картина, Аошима е известен и със своите скални повърхности, които се състоят от пластове, навлизащи в морето и създаващи невероятни възможности за снимки.

Хората също се стичат там, за да посетят местният храм, тъй като жителите вярват, че ако се молят там, ще могат да намерят съпруг или съпруга през следващата година.

Природен и Исторически музей

Желаещите да научат повече за историята на Миязаки трябва да посетят Природния и Историческия музей на Миязаки. Там посетителите ще намерят галерии, посветени на историята и културата на тази част на Япония.

Там могат да се видят и колекции от традиционни изкуства и занаяти, както и археологически реликви, като има и редица стари селски къщи, които показват нагледно как хората са живели и работили там в древните дни.

Такачихо

Такачихо е много важен град в историята на префектура Миязаки и се намира на север от град Миязаки.

Този град е известен с редица местни легенди, като например една свързана с Аматерасу, която е богинята на слънцето в шинтоизма, както и с Ниниги но Микото, който е бил нейният внук.

В резултат на това посетителите могат да посетят няколко светилища и храмове, намиращи се там, като храм Амано Ивато и други ключови места, като живописната клисура Такачихо.

Зоопарк Феникс

Една от основните атракции в самия град Миязаки е зоологическата градина Феникс, която се разпростира на голяма площ и е известна с това, че има около 1 200 животни, обхващащи над 100 различни вида.

Някой от животните, които посетителите могат да очакват да видят там, включват слонове, тигри, жирафи, зебри, както и панди и птици фламинго.

Също така има множество шоута с животни и хранене на определени видове, както и разходка с кон или карета, а през летните месеци за посетителите се отваря басейн, който разполага с редица водни пързалки.

Киришима

Киришима е планинска верига, сгушена между префектурите Кагошима и Миязаки. Тази верига се състои от планини, езера и горещи извори, като също така е и активна вулканична зона.

Това е идеалното място за желаещите да се отдадат на пешеходен туризъм и да се насладят на местните горещи бани по пътя си.

Флоранте Миязаки

Флоранте Миязаки е парк, известен с многоцветните си цветя, които могат да се видят да цъфтят през цялата година. Причината за това е, че там има много различни видове растения, които цъфтят по различно време в годината, което означава, че посетителите няма да са разочаровани независимо от това кога ще посетят тази атракция.

Там има и други атракции като разходка из самия парк и возене на малък дървен влак, който се движи през целия парк и позволява на посетителите да разгледат красотите му без да се изморят.