Най-вкусното Бингсу в Пусан, Южна Корея

Най-вкусното Бингсу в Пусан, Южна Корея

08/04/2019 Off By ivo

Бингсу се приготвя от натрошен лед, последван от кондензирано мляко и топинги по избор на клиента – популярен избор са плодове, шоколад, сладолед и оризови сладкиши. Традиционната версия на този десерт е покрита със сладък червен боб и се нарича патбингсу.

Бингсу може да се намери почти навсякъде в Пусан, яденето на този десерт в Корея е популярна дейност за двойки (обикновено се сервира като една порция, която е достатъчна за двама души) и има кафенета предлагащи този десерт в целия град, които сервират своя собствена версия на това популярно ястие. Нека разгледаме някои от най-добрите места, където може да се опита бингсу.

Бибибиданг

„Бибибиданг“ е традиционна корейска чайна, разположена на изкуствено създадения хълм Далмаджи в Хеънде. Там се сервират редица традиционни корейски десерти, включително вкусен хобакбингсу – сладък натрошен лед с тиква. Чайната се гордее с прекрасен интериор в старинен стил и изглед към океана. Освен бингсу, там може да се опита голямо разнообразие от корейски чайове, всички от които се сервират с дашик, традиционен корейски сладкиш, които идеално придружава чая.

Дала

„Дала“ е кафене за десерти, което се фокусира върху всички неща с богат вкус, поднесени обилно с шоколад, като тяхното бингсу не е изключение – състоящо се от натрошен лед и шоколадови стърготини, покрити с шоколадов сироп и щедра порция шоколадов сладолед в масивно яйце от шоколад. То се намира в популярната с кафенетата си област Джонпо и ярко розовият му екстериор го прави доста лесно за намиране.

Солбинг

„Солбинг“ е емблематична верига от южнокорейски десертни кафенета, специализиращи в бингсу. Това е едно от най-добрите места, където посетителите могат да избират от широка гама на вкусове, включително ягодов чийзкейк, манго или традиционният инджолми. Навсякъде в Пусан има кафенета на „Солбинг“, но най-доброто е може би това разположено в Миллак, в източната част на плажа Гуангали, и се намира само на няколкоминутна разходка от прекрасната крайбрежна зона между „Millak Hoe Center“ и „Millak Waterside Park“, където младите корейци се събират да се насладят на уличната храна в приятна компанията.

Бингсу Нокча

„Бингсу Нокча“ се намира в Намчон, също така на кратка разходка от плажа Гуангали. Въпреки че е леко скрито, си струва отделеното време да се намери и посети. Двата етажа на кафенето са заобиколени със зеленина, което му придава облик на място, покорено от природата. Вътре дървени подове и мебели се сливат хармонично с дърветата и листата. Там се предлага традиционният патбингсу на доста добри цени.

Гамчон Вилидж

Цветните алеи на „Гамчон Вилидж“ са изпълнени с миниатюрни кафенета, повечето от които предлагат собствен стил на този корейски десерт. Тъй като те са малки, сходни и доста близо едно до друго, посетителите могат да изберат това заведение, което им допада най-много визуално и да се насладят на гледката и на прекрасното бингсу, предлагано в тях.

Йенал Патбингсу

За тези търсещи традиционно и същевременно евтино бингсу в Хеънде, е препоръчително да посетят „Йенал Патбингсу“, където една купичка от десерта е изключително евтина. Малкото заведение без излишни украшения или претенции е скътано, така че е препоръчително първо да бъде намерено на карата или да се разпитат местните жители.

Халме Патбингсу

Халме означава „баба“ на корейски и това заведение продава семпло, традиционно и евтино патбингсу, точно както корейска баба би го приготвила. Името също го прави доста забележимо, като посетителите само трябва да се огледат за знака с усмихната стара дама. Това заведение се намира малко по-далеч от главния туристически поток, но в близост до крайбрежния парк Игиде, като това прави локацията идеална за разходка по романтичния бряг на Игиде.