Най-добрите кафенета с животински приятели в Сеул

Най-добрите кафенета с животински приятели в Сеул

26/02/2019 Off By ivo

От първата си поява в Тайван преди повече от две десетилетия, манията за кафенета за домашни любимци се разпространява по целия свят, започвайки от Азия, а след това се разпространява до почти всички краища на света. Но в Сеул, Южна Корея, кафенетата за домашни любимци са на съвсем друго ниво, като много от тях предлагат на посетителите да се докоснат до голямо разнообразие от екзотични животни. Нека разгледаме някои от най-уникалните кафенета в столицата на Южна Корея.

Бау Хаус

Тъй като гъстотата на населението в Сеул е двойно по-голяма от тази на градове като Ню Йорк, повечето корейски граждани живеят в апартаменти в огромни комплекси, които обикновено не позволяват отглеждането на домашни любимци. Именно затова живущите в Сеул се отправят към кафенето, помещаващо множество сладки любимци, наречено „Бау Хаус“, в Хапджонг. Това е добре познато кафене с кучета и е разделено на две части – част с малки кучета и такава с големи кучета, където около 20 животинки правят компания на посетителите. След като посетителите влязат в кафенето и поръчат напитка, им бива представено указание с имената на кучетата, възрастта им и породата им.

Блайнд Али

Когато собственичката на „Блайнд Али“ Хан Сонг-хи осиновява миещите мечки, спасявайки ги от това да бъдат превърнати в кожени палта, те са били още съвсем малки. Нехаресвайки идеята да ги остави сами в дома си, докато тя работи, Хан започва да ги води заедно със себе си в кафенето. Сега любителите на животни могат да се порадват на компанията на миещите мечки, заедно с най –новия член на семейството – капибара, осиновена от зоологическа градина, наскоро затворила вратите си. Кафенето е разделено на две зони – кафене и стая с миещи мечки, до които може да се стигне чрез поръчване на напитка или плащане на входна такса. Когато посетителите са готови да посетят миещите мечки им бива дадена храна, която да поставят в дланта си.

Коопет

За тези, които предпочитат люспите пред козината, „Коопет“, известно още като кафенето на влечугите в Гангнам е мястото, което трябва да посетите. Някога това е било традиционно кафене за домашни любимци, което е позволявало докосването на животните, но след като собствениците осъзнават стреса, който животните изпитват се преобразява по-скоро в зоомагазин. Там се предоставят услуги за осиновяване на различни влечуги, включително игуани, хамелеони, жаби, змии и гущери. Дори и да не търсите влечуго, което да осиновите, все пак можете да се порадвате на тези животни.

Приятели Сурикати

Може би едно от най-необичайните кафенета за домашни любимци, които съществуват в момента, е „Приятели Сурикати“, в което живеят повече от дузина сурикати. Също така други животни в кафенето са арктическа лисица, снежна бенгалска котка и отново няколко пакостливи миещи мечки. За разлика от много други кафенета в Сеул, в това заведение няма определена зона за животните. Вместо това на животните е позволено да се скитат наоколо, което превръща кафенето по-скоро в зоологическа гради. Тъй като в кафенето всичко е на едно място, там се предлагат само бутилирани напитки, за да се предотврати консумирането им от животните или разливане и други санитарни съображения. След като се поръча напитка, посетителите разполагат с десет минути да си играят с животните.

Галапагос

Когато първите кафенета с котки и кучета стават известни, много предприемачи се възползват от тази тенденция и поставят фокуса си върху печалбите, а не върху благосъстоянието на животните. В резултат на това много от тези кафенета стават обект на критики и противоречия, тъй като хората в крайна сметка осъзнават ситуацията и в крайна сметка много от тях затварят вратите си. Въпреки това, новото поколение кафенета за домашни любимци се заема с насърчаването на етичното отношение към животните. Галапагос е едно от тези заведения. За разлика от доста други кафенета, в заведението не се насърчава непременно докосването на животните, а присъствието сред тях. Високите тавани, откритият интериор и многобройните растения допълват ексцентричната тематика на кафенето, докато животните свободно се движат из него. Сред тях са игуана, летящи катерици и най-представителният жител на кафенето, спокойната костенурка. Освен че предоставя колекция от красиви тропически животни, кафенето е и доста известно с вкусното си кафе.

Уангуан Хаус

Като единственото кафене с папагали в Сеул, Уангуан е перфектното кафене за любителите на птиците. Сред видовете пребиваващи в него могат да се видят корели, какаду, африканска сива и синьо-жълта ара както и чинкови. Входната такса се равнява на около 5 000 уон, а за допълнителни 1000 уон ще ви бъде предоставена храна, с която да поглезите птиците. Също така собственикът на заведението има развъдник на папагали, така че ако искате да закупите такъв като домашен любимец, можете да го направите.

Заешкото Кафене

Ако се озовете в Хонгде, не забравяйте да се отбиете в „Заешкото кафене“, където ви очакват много сладки зайци. Тематиката на заведението наподобява „Алиса в страната на чудесата“, то е изпълнено с карирани подове и ярко розов цвят, кафенето често се посещава от двойки и майки с децата си. След като поставите принадлежностите си в шкафче, почистите ръцете си и сложите престилка, можете да се впуснете в игра със зайците. В заведението има различни видове зайци, като такива с дълга козина, къса козина и други.