Най-красивите крайбрежни градове в Южна Корея

Най-красивите крайбрежни градове в Южна Корея

24/02/2019 Off By ivo

Заобиколен от вода, Корейският полуостров е очертан от редица крайбрежни градове, които предлагат бягство от натоварения живот в мегаполисите като Сеул. Предлагайки всичко от пясъчни плажове до прерасни морски пейзажи, тези крайбрежни градове са едни от най-красивите на територията на страната.

Сокчо

Разположен на източното крайбрежие на Южна Корея, град Сокчо е известен с белите си пясъчни брегове, които се допълват от живописни борови горички. Разположен в близост до автогара Сокчо Експрес, плажът Сокчо е толкова достъпен, колкото и красив. Там посетитли от цялата страна разпускат с плуване през летните месеци, а фестивала „Haedoji Sunrise“ се провежда в новогодишния ден. Посетителите могат дори да наемат въдица и да ловят риба на близкия остров Джодо или да се отправят към кея, за да вземат прясно суши от един от многото местни рибни пазари. Любителите на разходките и походите ще се насладят на предлаганите им възможности от планината Сораксан в Сокчо, една от най-известните планини в Корея, която разполага с добре поддържани пътеки и спиращи дъха гледки и природа.

Гангнънг

Дългият шесткилометров плаж на Гангнънг, наречен Гьонгпо, е обичан заради финия си пясък и многобройните съоръжения, които предлага. Но също така е известен с живописния и приятен изгрев на слънцето, което го прави чудесно място за къмпинг. В допълнение, плажът е място за различни културни събития, включително плажни фестивали, наслаждаване на черешовите цветове и други. Докато плажовете в Гангнънг са прекрасни, градските паркове също са прекрасно място за разходка. В един от парковете, наречен Тонгил, е изложен изваден от експлоатация военен кораб, който е наистина интересна гледка.

Пусан

Гордеещ се със зашеметяващи пейзажи от планини и плажове и преливащ от горещи извори и морски дарове, Пусан е вторият град по големина в Южна Корея и е страхотен крайбрежен град, който повечето туристи смята за задължителна дестинация за посещение при всяко пътуване до полуострова. Можете да прекарате един следобед, разглеждайки стенописите и скулптурите на колоритния хълм „Gamcheon Culture Village“ или да се насладите на успокояващата красота на храма Хедонг Йонгунг, един от малкото корейски будистки храмове по крайбрежието. Ценителите на храната със сигурност ще оценят кулинарната сцена, която е еклектична смесица от будки по улиците, хаотични рибни пазари, модерни кафенета и изискани заведения за хранене. И в края на деня, посетителите на Пусан могат да се насладят на прекрасния залез от плажа Хеънде, красив участък от бял пясък, който предлага прекрасна гледка към уникалния градски пейзаж на града.

Джиндо

Намиращ се в южната провинция Джолла, остров Джиндо е малко извън утъпкания път, но все пак има какво да предложи. Там се намира прекрасният Национален морски парк Дадохе, който се състои от повече от 1700 острова, някои от които са обитавани от малки риболовни общности. Или се впуснете в изучаване на корейската история чрез многобройните културни реликви в града. Посетителите могат да видят и бронзовата статуя на знаменития адмирал И Сун-шин, намираща се на Великият мост Джиндо намиращ се близо до мястото, където той е спечелил решаваща битка срещу числено превъзхождащите войски на Япония през 16-ти век.

Може би най-привлекателното нещо в Джиндо е фестивала „Чудотворен морски път“, който празнува природен феномен, който се провежда веднъж годишно. Посетителите могат да наблюдават как морето тайнствено се разделя, разкривайки път, простиращ се от главния остров до по-малък близък остров, като те могат и да стигнат до него чрез кратка разходка по този мистериозен път. Колкото и магическо да изглежда това явление, то се дължи на разликата между приливите и отливите.

Сунчон

Залив Сунчон и околностите му са естествена екосистема, която е останала почти напълно недокосната до днешен ден. Като местообитание за местен растителен живот, разнообразие от морски създания и мигриращи птици, заливът е световно признат за своята екологична стойност и често се нарича екологичната столица на Южна Корея. За да можете да разгледате в цялост всичко, което това място предлага, е препоръчително да резервирате място на обиколката на Сунчон, която включва спирки във влажните зони и тръстикови полета, както и Сонамса и Сонггуангса – два вековни храма. Други атракции на тази обиколка са Наганъпсонг, селце от къщички с изтъкани от слама покриви, датиращо от династията Чосон, и открит комплекс, в който са заснети редица популярни корейски филми и драми.

Тонгьонг

Тези, които търсят спокойствие, трябва да се отправят към Тонгьонг – крайморски град, разположен на южното крайбрежие на Южна Корея. Там вечно зелените дървета и изумрудените морета са покрити с ясно синьо небе, създавайки неповторима гледка. Очарователни острови разпокъсват бреговете му, като тези острови могат да бъдат достигнати чрез ферибот. Всяка една екскурзия към тези острови трябва да включва посещаване на остров Сомемул. Тих и спокоен, малкият остров може да се похвали с прекрасни туристически пътеки с вариращо ниво на трудност за разходка и катерене, всички от които предлагат невероятно великолепни гледки. Тонгьонг е също така и дом на безброй ресторанти, които сервират прекрасни местни специалитети, включително бибимбап с морски дарове, риба на скара и пикантни яхнии от морски дарове, всичко се сервира с гарнитура от местни продукти и пресни морски дарове.

Годже

Наречен „Синият град“, Годже не е толкова град, колкото остров, вторият по големина остров след Джеджу, състоящ се от селища разположени по бреговата линия. Не пропускайте възможността да се отправите към планината Дегъм, която предлага спиращи дъха гледки към острова, особено през пролетта, когато азалиите са в пълнен разцвет. Разбира се, нито едно посещение в Годже не би било пълно без посещение на близкият остров Оедо – ботаническа градина, толкова красива, че е получила наименованието „корейски рай“.