Ноборибецу, Япония

Ноборибецу, Япония

13/05/2019 Off By ivo

Ноборибецу е град, който е част от националния парк Шикоцу-Тойя и е едно от най-големите туристически места в Хокайдо за местните туристи. Причината за това е, че Ноборибецу е известен със своите онсени, горещи извори и част от района около града се нарича Адската долина заради кипящите горещи води.

Има около единадесет различни вида извори, които са известни с високото си съдържание на сяра и желязо като посетителите могат да се отпуснат и да си починат в онсен, който също предлага лечебни свойства за различни болежки и заболявания.

Освен горещите извори, туристите там могат да се насладят на вкусна храна, както и да разгледат други атракции в близост – от езера до тематични паркове. Градът е също така известен със своите статуи на демони.

Парк Ноборибецу

Много хора посещават парк Ноборибецу, когато са на път към по-обширната област на Джигоку-Дани. Там могат да се намерят прекрасни дървени къщи, които изпълняват ролята на сервизен център.

Това е място, на което посетителите могат да научат повече за тези части на Хокайдо, като също могат да се гледат и видео клипове за геологията и топографията на региона.

Също така има и няколко макета свързани с дивата природа и животните, на които посетителите може да се натъкнат по време на похода си в и около Джигоку-Дани. Там също е и идеалното място да се наеме туристическо оборудване, като например ботуши за дъждовния сезон.

Демоничните статуи

Ноборибецу е известен със своите демонични имена като Адската долина, но е и известен със своите действителни демони.

В територията на целия град са разположени статуи на демони, като броят има наброява единадесет.

Всяка демонична статуя има различно значение и функция, като някои от тях са свързани с късмет в брачните начинания, просперитет и дори успехи с образованието.

Едно от най-интересните неща в Ноборибецу е търсенето и откриването на всички статуи.

Куттара-ко

Едно от най-добрите места, където посетителите могат да се насладят на гледките около Ноборибецу, е посещението на Куттара-ко, което е известна точка за наблюдение.

За да се стигне до там туристите трябва да пътуват по живописен планински път и с пристигането си посетителите ще открият великолепно вулканично езеро.

За тези, които търсят приятно еднодневно пътуване извън Ноборибецу, е добра идея да се наеме кола и да се отправят към наблюдателната точна Куттара-ко.

Онсените

Много местни туристи отиват в Ноборибецу за да изпробват известните горещи извори, които могат да се намерят навсякъде в града.

Също така трябва да се отбележи и Дай-Ичи Такимотокан, който е един от най-големите минерални извори не само в Япония, а и в цяла Азия, намиращ се точно там.

Имайки предвид това, туристите могат да посетят града и да се насладят на една от многобройните бани, които се предлагат в там.

Също така е отворен денонощно, което означава, че може да се посети по ваше усмотрение.

Сувенири

Както би се очаквало от град, известен с демоничния си фолклор, основните сувенири, които хората могат закупят в Ноборибецу включват статуи на демони и други артикули, свързани с демоничния фолклор на Япония.

Както демонични статуетки, посетителите могат да закупят и други класически сувенири като соли за баня, тъй като Ноборибецу е предимно град, известен със своите бани и минерални извори.

Тематичен парк Дате Джидай

За тези, желаещи да научат повече за периода Едо в Япония, е най-подходящо да се отправят към Дате Джидай, който е тематичен парк, посветен на тази част от историята на страната.

Там могат да се открият редица атракции като изпълнения на живо, като също така посетителите могат да се разходят из тематичното селце, където има модели на къщи от периода Едо и атмосферата, която придават създава усещане, че времето се е върнало назад.

Тези, които желят да изпитат пълното потапяне в тази атракция, могат да се облекат в различни видове костюми като например самурайски или такива на нинджа.

Фестивалът на демоните

Налични са редица фестивали, които са ода на демоничната култура в Ноборибецу.

Един от тях е Адският фестивал на Ноборибецу, който се провежда всеки август месец, като по това време се смята, че вратите на Ада са отворени и се казва, че Ямам излиза и води със себе си армия отюкиджин, които са демони.

За да уплашат демоните, хората от Ноборибецу излизат по улиците на цветни паради, фойерверки и разнообрази танцови състезания.

Има и друг фестивал, който се провежда от месец юни до август, наречен Огненият път на демона, като посетителите могат да наблюдават как местните житвли изстрелват ръчно изработени фойерверки, за да прогонят криещите се демони.

Фермата за мечки

За тези, желаещи да видят някои от дивите животни в Ноборибецу, е препоръчително да се отправят към фермата за мечки, която, както подсказва името, има над сто мечки, които живеят на територията й.

Фермата за мечки е доста популярна атракция в града и посетителите могат да хранят мечките и да се повозят на кабинковия лифт над съоръжението, което позволява да се види невероятната панорама около Ноборибецу.

Река Оюнума

Река Оюнума е една от най-известните природни забележителности в Ноборибецу поради това, че в реката има голямо съдържание на сяра, която бълбука във водата и я нагрява до 130 градуса.

Хората я посещават, за да се насладят на невероятните цветове на водата, която сменя цвета си между зелено и сиво спрямо метеорологичните условия и сезона. Също така може да се получи информация за това как вулканичната дейност в района е предизвикала това невероятно природно явление.

По течението на реката има и места, където посетителите могат да се потопят в малко по-хладните й участъци, въпреки че това може да се промени, тъй като температурите варират през цялата година, затова е препоръчително предварително да се провери дали е безопасно.

Рамен

Тези, които желаят да опитат едно от ястията, с които е известен Ноборибецу, със сигурност не трябва да пропускат рамена, който е известен под името джигокурамен.

Най-доброто място за това е известното заведение „Рамен Аджи но Дайо“, в което се сервира това ястие с различни нива на лютивост, като може да се избира между 1 до 10 по скалата на пикантност.

Добре е да се има предвид, че нудлите не са за тези със слаба поносимост към пикантните ястия, защото раменът там съдържа обилно количество от чили.