Нощният живот в Токио – Гледки

Нощният живот в Токио – Гледки

04/12/2018 Off By ivo

Токио може да изглежда страхотно през деня, със своя постоянно контролиран хаос и безкрайни забавления.

Но през нощта столицата на Япония се изкачва на съвсем друго ниво. Тя става неонова джунгла, където светлината и цвета запълват всяко свободно пространство.

Токио е едно от местата, където жителите гледат на града като продължение на собствените си домове. Също толкова обичайно е да се хранят в ресторанти, колкото е и да готвят в собствените си кухни; заведения за разпускане предлагат забавления след тежкият работен ден; малките традиционни барове са пълни с приятели и колеги; кафенетата предлагат места за дрямка; а улиците обикновено са запълнени с хора.

За посетителите в Токио това е едно от нещата, които правят града толкова вълнуващ. Но това също може да го направи ужасно объркващ.

От къде да започнете, при положение, че има толкова много възможности?

Добрата новина е, че вероятно можете да започнете където пожелаете и да прекарате времето си чудесно. Когато става въпрос за нощният живот в Токио, навсякъде се случва по нещо и всичко е доста безопасно.

Излизайки от хотела си, повечето посетители ще намерят добро място за похапване, добро място за пийване и прекрасни нощни гледки. Но вероятно е най-добре да имате план, за да можете да се възползвате максимално от нощта в Токио.

Дори след натоварен ден на разглеждане на забележителности, си струва да се положи усили да видите града след падането на нощта.

Гледки

Нека започнем с цялостна картина на Токио – и най-добрия начин да разгледате красотите на града от високо. Градът е абсолютно зашеметяващ през нощта, когато всички светлини блестят.

Гледка над Токио от кулата Мори

Една фантастична възможност за гледка към целия град е от високите етажи на кула Мори в Роппонги.

Има две нива, от които града може да бъде видян. Може да се използва закритата тераса за наблюдение на 52-ия етаж (която е отворена до 23:00 часа в неделя до четвъртък и до 01:00 часа в петък и събота вечер). Или от откритата Скай Дек, която е разположена на покрива на кулата и е отворена всяка вечер до 22:00.

В същата част на кулата се намира и музеят на изкуството Мори, който може да се разгледа от заинтригуваните. Също така, Роппонги е забавна зона, която да се разгледа през нощта, така че посещението до кулата Мори може да бъде съчетано с други планове.

Токио Скайтрее

Друга популярна гледка е Токио Скайтрее – която държи впечатляващите титли за най-високата конструкция в Япония, най-високата кула в света и втората по височина структура в света.

Проблема с Токио Скайтрее обаче идва от неговата популярност. Поради това, че е известна дестинация, входните билети са доста скъпи и често се налага чакането на дълги опашки от посетители. Чакането разбира се си заслужава, но винаги имате опцията да закупите по-скъп билет, за да получите по-бърз достъп.

Токийската столична правителствена сграда

За тези, които искат да спестят пари, друга добра възможност е правителствената сграда на Токио. Терасите за наблюдение на гледките са със свободен достъп и една от тях е отворена до 23:00 часа, като другите затварят в 17:30 часа.

Тя не е толкова висока, колкото Кулата Мори или Токио Скайтрее, но все пак предлага невероятна гледа от 45-ият си етаж. И сградата е разположена на добро място в Шинджуку, което също може да бъде удобно за други планове, които може да имате.

Гледка от хотел Асакуса

В един момент ще ви се наложи да се нахраните, така че може би ще можете да комбинирате гледка с вечерята си. Като има много удобен вариант точно за това. Хотел Асакуса разполага се ресторант и шведска маса на 26-ия етаж, който има големи прозорци, гледащи към храмовете Асакуса и Токио Скайтрее. Бюфета предлага богат избор от западни и азиатски ястия. Би било полезно да направите предварителна резервация ако сте заинтересувани.

Пътуване с Хеликоптер

Ето една последна идея, която да ви предложим – истински зашеметяващо преживяване в Токио. Ако искате да видите града в пълната му прелест е препоръчително да наемете разходка с хеликоптер над него.

Докато летите над небостъргачите и гледате неоновите светлини и фаровете на автомобилите, движещи се из града, ще получите едно много специално преживяване, което повечето хора никога няма да изпитат.

То е по-достъпно от колкото бихте предположили. Цената му е около 200 долара ( 340 лева) на човек за 15 минути.