Някои от най-странните вкусове на Kit Kat в Япония

Някои от най-странните вкусове на Kit Kat в Япония

10/10/2018 Off By ivo

В Япония видовете разнообразни вкусове на Кит Кат са толкова различни колкото човек може да си представи. Това означава, че има невероятен брой комбинации, от които човек може да избере и опита, като някой от тях звучат невероятни, а други са откровено странни.

Малина, Бадем и Матча (фино смлян зелен чай)

От този вид са налични четири различни матча вкуса, на които може да се насладите, като всеки от тях е малко по-различен от другите. Най-добрите се отличават по текстурата и интересните си комбинации от съставки – действително в тях има изсушени парчета от малини, червени боровинки и върху тях ядки, като всяко блокче е опаковано индивидуално.

Уасаби

Кит Кат с уасаби очевидно притежава шок фактор, но всъщност е доста добра комбинация, а и в действителност няма лютия ефект на истинското уасаби. Макар да нямат същия ефект върху синусите то ще ви накара да се чувствате така сякаш ядете суши и десерт едновременно.

Черен шоколад

Шоколада е много по-наситен от типичния черен шоколадов десерт, но изненадващо той няма горчивината на предлаганите на пазара продукти от този вид.

 

Сега да пристъпим към най-странните.

Ябълка

Очаква се Кит Кат с ябълка да е хит, нали? В края на краищата, карамелизираните ябълки са вкусни. Но покрития с шоколад ябълков десерт има прекалено парфюмиран вкус на ябълков сок и не се спогажда добре с вкуса шоколада.

Саке

Също спорен вкус, повечето хора не са големи почитатели на вкуса на саке в десерт, поради разнообразни причини като – няма достатъчно силен вкус на саке, има вкус като евтина водка или твърде много наподобява бял шоколад.