Ономичи

Ономичи

25/10/2018 Off By ivo

Пристанищният град Ономичи се намира между Фукуяма и префектура Хирошима, като през него минава високоскоростната влакова линия Саньо Шинкансен. Това е едно от най-приятните места в Япония, които можете да посетите.

Преди двадесет и пет години Ономичи е имал спокойна атмосфера, до голяма степен благодарение на многобройните храмове, намиращи се в областта, а основната туристическа атракция е била изкачването до най-известният храм, Сенджо. Яркият оранжев храм се е превърнал в главен символ на града, като предлага и изглед към вътрешността на остров Сето. Ономичи е бил дом на голям брой писатели, които са били вдъхновение за Литературния Път, пътека изпълнена с цитати, издълбани в камъните.

В близките години градът се е превърнал от просто „приятно“ място за еднодневно пътуване до страхотна и напълно развита туристическа дестинация. Една от най-големите причини за това е вело-алеята Шиманами Кайдо, която бива открита през 1999 година. Седемдесет километровият маршрут тръгва от Ономичи до Имабари, префектура Ехиме в Шикоку, преминавайки през шест острова и седем моста, като предлага неземно красиви панорамни морски гледки, направили я световно известна туристическа атракция.

Има много места по маршрута, където могат да се наемат или оставят велосипеди, но ако става дума за удобство, обслужване и стил, никой не може да бие Hotel Cycle, хотел разположен в комплекса Ономичи Ю2, само на няколко минути от гара Ономичи. Комплекса се помещава в бивш склад, построен през 1943 година.

Ключова концепция на комплекса е „Доброто старо бъдеще“, която представлява микс от статута на Ономичи като историческо пристанище и безвремието на храмовете, комбинирани с не толкова отдавнашните усиля за установяването на района като туристически център.

Темата за старото и новото е отразена и в друго уникално място, където можете да нощувате в Ономичи, а именно имението Шимазуи. Имението е построено през 1931 година, като архитектурата му отразява западния стил, а интериорът му е уникално елегантен. Като до него се намира и интересният за посещение храм Сенкоджи.