Phantom in the Twilight/“Фантом ин дъ Туайлайт”

12/10/2018 Off By toni

Phantom in the Twilight е типичното свръх естествено аниме. В него можете да намерите вампири, призраци, върколаци и т.н., но има една особеност, тези същества не са дошли на планетата както си знаем по принцип, а са създадено от съзнанието на хората.
Тези същества се наричат Умбра, те се оформят, когато човек изпитва някакъв страх и си представя какво може да се крие в сенките.
Цялата история се развива в днешен Лондон, въпреки това анимето е изцяло на японски, но е хубаво да видим различно местенце от Япония.
Анимето следва историята на главната героиня Байле Тон, която е пристигнала в Лондон с най-добрата си приятелка за да учат в университет. Буквално от излизането им от летището, те са отнеси във вихъра на свят за който не подозират.
Байле Тон е пра-внучка на Рижа, много известна магьосница, която е искала мир между хората и Умбра. В последствие тя разбира, че благодарение на пръстена който баба и е направила, може да има сила, веднага грабва възможността. По-късно в анимето се разбира, че колкото повече ползва пръстена, част от нея става Умбра и губи важни спомени.

Шиньо е най-добрата приятелка на Тон, която с пристигането си в Лондон бива отвлечена и през всичките 12 епизода, Тон се опитва да я спаси. Тя се оказва,че има сили на Умбра, но не се разбира от кой ги е наследила.
Те се запознават с 4 момчета, който държат едно кафене на име „Форбиден“, което по-късно разбираме, че Рижа е основала, за да може Умбра да живеят в спокойствие и съответно Тон е мениджъра на кафенето. Тези 4 момчета са Умбра, който един от тях е вампир и е самият Дракула, който
Брак Стокър е създал, той се казва Влад. Люк е върколак, който е уникален шеф готвач, и неговия брат Крис, с който те не се понасят много, отвлича Шиньо. Крис в последствие се влюбва в нея и иска само най-доброто, но знае,че няма как да и го даде.

Ториу е бойна машина, създаден за война, но Рижа успява да му придаде сърце и да го научи да живее като нормален човек. Уейн е малко духче, което може навсякъде да се промъкне и играе ключова роля в анимето. Той самият не знае нищо за миналото си и винаги е бил любопитен, защо е така. В по-късните епизоди разбираме, че другите знаят и един хакер се опитва да го изтрие и заради това истинската му същност се проявява, която е унищожителна.

Ван Хелзинг, Хайзин и Бекъп са тримата злодея, който искат силата на Тон и/или да унищожат светът. Хайзин иска вечен живот и преследва Тон постоянно и и изпраща най-различни предизвикателства, за да може тя да стане по силна. Бекъп работи за Ван Хелзинг и е хакер в фирмата Миднайт Сън, който накрая предава шефа си и открива,че Шиньо има специални сили и иска да я използва за да унищожи всичко.

Ван Хелзинг преследва Умбра и иска да ги заличи, но накрая си преглъща егото и им помага, за да не се унищожи светът. Самият той умира, докато се опитва да измъкне Шиньо от контрола на Бекъп.
С крайния епизод се подсказва, че може би ще има продължение, тъй като едно малко момиче се появява и казва, че е другата Байле Тон. Като цяло мотива на анимето се върти около това да има хармония между Умбра и хората и да има разбиране от двете страни.
Анимето е много интересно и като дизайн, озвучаване и анимация. Сюжета не се движи твърде бързо, нито твърде бавно, градацията на героите е добра и малките сценки след края на епизода ни помагат да научим повече за героите. Локацията е много добра, доста проучване е било направено, защото нещата си бяха на място и нямаше разминаване.