„Резюме на Фри“

„Резюме на Фри“

03/12/2018 Off By toni

Ако сте по-заплетените анимета от страна дали е нормално или гей, това е анимето. Така и не става ясно, кое от двете е.
Фри е адаптация на новела, която е получила признание през 2011 на анимационните награди на Киото.
Анимето е спортно, става дума за млади момчета, които обичат да плуват и искат отново да възродят клуба по плуване в тяхното училище. Докато правят това те се сблъскват с множество проблеми, които трябва да преодолеят заедно, като например – нямат достатъчно пари за отбора, няма къде да тренират, няма достатъчно хора и т.н. Въпреки всичко, по някакъв начин преминават тези трудности и заминават за шампионата, но това ще е ли достатъчно за тях да спечелят?

Главният герой е Наназе Харука, той единствено иска да плува и не го интересува нищо друго, но в случая по-късно в анимето се разбира, че не е точно така и доста късно това го осъзнава.

Риузаки Рей е най-новия член на отбора, преди това се е занимавал със скачане, но заради това, че постоянно изчислява всичко, не му се получава. Той не знае как да плува и отначало се сблъсква с доста трудности и това което му помага да продължи напред и да се научи да плува е Харука.

Тачибана Макото, е приятел на Харука от детството, той винаги е бил до него, макар и Харука като характер да е доста студен. Макото е душата на отбора, той постоянно е усмихнат и весел и сближава отбора.
Хазуки Нагиза, той е супер весел постоянно и казва какво мисли, винаги е упорит и не иска да губи. Той и Макото обединяват отбора и се стараят да няма неразбирателства.

Стигаме до враг номер едно Матсуока Рин, който им е бил много добър приятел и е участвал с тях в състезание, но се прехвърля да учи в чужбина и когато се връща след години заявява на Харука, че ще му отнеме титлата на шампион.
Сестрата на Рин, Матсуока Коу, е част от отбора на Харука и въпреки всички злини които брат и прави тя иска отново да се съберат всички заедно и да бъдат приятели като, както са били преди.

Като цяло анимето е много приятно и забавно за гледане, препоръчвам го, даже и за релакс без да се замисля човек за историята много.