Amaama to Inazuma

Amaama to Inazuma

03/12/2018 Off By boris

След смъртта на съпругата си Куей Инуцука се грижи за младата си дъщеря Цумуги по най-добрия възможен начин. Въпреки това, с липсата на кулинарни познания и натоварената си работа като учител, той разчита на готови ястия от удобните магазини, за да нахрани малкото момиче. Развълнуван от собствената си неспособност да предостави свежа храна за дъщеря си, Куей поема оферта от един от ученичката си, Котори Ийда, да отидат на вечеря в ресторанта на семейството и. Но при първото си посещение бащата и дъщерята откриват, че ресторантът често е затворен, тъй като майката на Котори е напуснала работа и че Котори често яде сама. След много умоления от ученичката си, Куей реши да продължи да ходи в ресторанта с Цумуги, за да готви и да споделя вкусна домашна храна с Котори. „Amaama to Inazuma“ следва ожесточената история на грижовния баща, който се опитва с всички усилия да направи щастлива малката си дъщеря, докато изследва значенията и ценностите, които стоят зад готвенето, семейството и топлата храна у дома, които често се приемат за даденост.

Като цяло, наистина обикнах „Amaama to Inazuma“ и нямах нищо против малките му недостатъци. В най-лошия случай това беше едно добро повторение на ценности от аниме, като „Shokugeki no Soma“, но все пак то беше забавно само по себе си и в най-добрия случай беше феноменална история с някои прекрасни мигове.

Със сигурност бих препоръчал това аниме на всеки, който има настроение да се сдобие с насока в живота си и да преусмисли ценностите си и всеки, който иска аниме с родителска тема. Макар че и аз не бих го препоръчал, ако търсите драма, защото това не е достатъчно в това аниме, въпреки че малкото драма е много добре направена и интегрирана в общия сценарии.