Уакканай, Япония

Уакканай, Япония

10/05/2019 Off By ivo

Уакканай се намира на остров Хокайдо и също има претенциите за слава, че е най-северния град в цяла Япония. Той също така обхваща северния район на Соя и много от местните пътници го посещават, за да се насладят на снежните пейзажи и природа и по-бавния ритъм на живот.

Тъй като това е най-северното място в страната, има редица атракции, могат да се видят и редица северни животни като например тюлени. Разбира се, там посетителите могат да се насладят и на разнообразие от зимни спортове, като например каране на ски, налични са и редица курорти, разположени в близост до Уакканай.

Пейзажът в тази част на страната също е несравним и туристите могат да прекарат времето си в колоездене из региона и да разгледат и проучат зелените хълмове, които гледат към морето.

Нека разгледаме част от тези прекрасни места, които правят Уакканай едно от интересните места за посещение в Япония.

Нос Соя

Нос Соя е известен още като Соя Мисаки и се намира на около тридесет километра от самия Уакканай.

Нос соя гледа към залив Соя и е известен като най-северната част на Хокайдо, което също така го прави и най-северната част в цялата страна. За да отбележи мястото там се намира така нареченият Монумент на най-северната точка и статуя на Мамия Ринзо, известен японски изследовател, като много от местните туристи смятат, че това е главната атракция в района, така че там винаги са налични тълпи от посетители.

Парк Уакканай

Парк Уакканай, още наричан Уакканай Коен (думата за парк на японски език), е място, където посетителите могат да прекарат времето си в разходка между четирите хиляди черешови дървета, с които парка е известен.

Едно от най-хубавите неща за парка е, че е разположен на хълм и това дава възможност на посетителите да се насладят на невероятна гледка към града.

Туристите също така могат да стигнат до храм Хокумон, който е разположен на върха на хълма и от него се спускат няколко пътеки с красиви гледки.

Местната храна

Подобно на повечето градове, разположени в близост до морето, в Уакканай може да се очаква огромна гама от морски дарове и деликатеси.

Някои от акцентите включват прясно уловена риба, раци, октоподи и скариди. Също така тази част на Япония е известна и със сушените си морски деликатеси.

Тюлените в Баккай

Баккай се намира точно извън Уакканай и това е също и мястото, където посетителите могат да се порадват на петнисти тюлени, които обичат да се събират там от месец ноември до месец май.

Тюлените се излежават по скалите и посетителите могат да наблюдават идиличната гледка как рибарите вършат работата си, сякаш са забравили за своите любопитни съседи тюлените.

Младежки научен център Уакканай

Младежкият научен център Уакканай отваря вратите си през 1974 година и посетителите могат да разгледат редица научни галерии, които са насочени към преподаване на наука на младите посетители.

В центъра има много популярен арктически участък, който разказва за изследването на Сахалинска област и Арктическият регион като цяло.

Там също има и планетариум и няколко други галерии, които разказват за географията и топографията на тази част на Япония.

Вълноломът

Вълноломът Купол в Уакканай датира от 30-те години на миналия век. Куполът се състои от 70 колони, които са построени в римски стил и това го прави една от най-разпознаваемите структури в района.

Тези туристи, посещаващи през месеците като юли и август, могат да вземат участие в редица дейности, които се провеждат в него, като караоке и различни пазари.

Езеро Онума

Езеро Онума се намира точно извън Уакканай и е известно със своите лебеди, които мигрират там от Сибир всяка година.

За да се отпразнува миграцията им, местните жители се наслаждават ежегодно на фестивала на лебедите през месец май, там също има и редица други птици, които да се видят като чапли и гъски.

Фукуко-ичиба

Фукуко-ичиба е името на пазарен комплекс, който е изпълнен с кафенета, ресторанти и магазини за сувенири.

Целият комплекс е проектиран в старомоден стил, като по този начин цели да изглежда като Уакканай, такъв какъвто е бил в древните дни.

Хората го посещават предимно за да закупят сувенири от пътуването си, но той е също така идеално място за тези, които желаят да си направят запомнящи се снимки.

Аквариум Ношаппу

Аквариум Ношаппу е лесен за посещение, тъй като е част от Научния център и се намира в съседна сграда.

Там посетителите могат да видят разнообразие от северни морски обитатели като тюлени и пингвини, както и риби от всички краища на света.

Налични са и няколко басейна на открито, които предлагат на посетителите да нахранят някои от морските обитатели.

Централна мемориална кула Уакканай

В парка Уакканай и по-конкретно на неговия връх се намира внушителна кула. Тя датира от 1978 година и е построена в чест на града.

На желаещите се предлага да се покачат на върха на кулата и да се насладят на заобикалящата живописна гледка. Когато времето е ясно понякога дори може да се види и Русия, така че това място определено си струва посещението.