Sakura Trick

Sakura Trick

10/05/2019 Off By boris

Любовта е във въздуха, когато започва историята на “Sakura Trick”. Харука Такаяма и Юу Сонода бяха най-добри приятелки в средното училище и сега заедно посещават гимназията на “Мисато Уест”. Те попадат в един и същи клас в първата си година, но получават места за сядане от двете противоположни страни на стаята! Ако това не е достатъчно, на церемонията по встъпването се съобщава, че училището ще бъде затворено след три години. Това не притеснява нито една от тях, тъй като те въпреки това планират да се забавляват заедно по време на гимназията. Харука завижда на Юу, когато тя създава нови приятели, така че двете решават да задълбочат връзката си. “Да направим нещо, което никога не бихме направили с други момичета”, казва Юу и те споделят целувка в една свободна класна стая след училище през един горещ ден. След това една целувка води до много целувки, двете започват да осъзнават, че отношенията, които споделят, са се променили напълно. Но какво ще се случи с тяхната връзка, след като неодобряващата по-възрастна сестра на едната от тях започва да подозира, че нещо се случва между двете?

Романтиката и комедията се събират доста добре в това аниме! Това е рядък случай, когато гледах “yuri” тип аниме. Но това е много повече от просто “yuri”. Приятелство, което се грижи един за ближния и да сте там един за друг е това, което получих най-много в тази поредица. Разбира се, хубаво е да се видят целувки на сладки момичета, но тази серия върши страхотна работа, като не се фокусира върху това. Целувките са добре поставени, така че самата история не се прекъсва.

Това е страхотна история! Изкуството и музиката са фантастични, а развитието на характера е превъзходно. Това е много сладко аниме, което ви оставя да искате повече! Като цяло, това аниме е доста уникално и е различно. Но, то не е за всички, не бих го препоръчал на хора, които имат нещо против “yuri” жанра, понеже въпреки че това аниме е различно, то си остава в този жанр и не мисля че ще ви хареса.