Фурано, Япония

Фурано, Япония

15/04/2019 Off By ivo

Фурано е името на град в Хокайдо, но в действителност това е по-скоро колекция от доста малки селца, отколкото истински град. Също така той се намира в самия център на остров Хокайдо.

Регионът Фурано е също известен със своите зимни спортове и дейности, така че за тези, които обичат да карат ски и сноуборд, това е едно от местата, които не бива да изпускат.

За посетителите през по-топлите пролетни и летни месеци, могат да се намерят огромно разнообразие от дейности, на които да се насладят, като полетата от зеленина, заобикалящи Фурано и известни със своите плантации на лавандула, както и богатството от други продукти като сочни плодове, пъпеши и тикви.

Независимо кога ще посетите Фурано там винаги има огромно количество от неща, които могат да се видят и направят, и това все още е една от най-красивите части на Япония, която си заслужава отделеното време ако планирате пътуване до страната на изгряващото слънце.

Фабриката за сирена във Фурано

За любителите на сирене е препоръчително да се отбият до фабриката за сирена във Фурано.

Това всъщност е комбинация от фабрика и музей, датиращи от 80-те години. Името е малко подвеждащо, тъй като там са налични редица от млечни продукти, които се предлагат, и посетителите могат да научат как те се приготвят, като се предлага и възможността да се закупят разнообразни вкусотии, приготвени от мляко.

Един от специалитетите, предлагани там, е кашкавала от мастило на сепия, който е стряскащо черен на цвят благодарение на използваното мастило от сепия, но всъщност е доста вкусен.

Също така посетителите могат да се включат в обиколка на фабриката и да се научат как да приготвят сами сирене или сладолед.

Река Сорачи

През Фурано преминава красивата река Сорачи, което означава, че посетителите през летните месеци ще бъдат зарадвани с огромен брой забавни водни спортове, на които да се насладят.

Тези, които се чувстват приключенски настроени, могат да използват реката да се повозят на сал или кану, също така могат да опитат риболовни дейности директно на реката.

Допълнително там може да се наеме каяк и да се направи страхотна разходка по водния път, който е един от най-добрите начини посетителите да се насладят на прекрасната природа, която Фурано предлага.

Пивоварна Фурано

Подобно на голяма част от Хокайдо, Фурано е известен със своята бира, а тя може да се опита директно от пивоварната, която я произвежда.

Тя се намира в ски зоната Китаномине и там посетителите могат да намерят разнообразие от местни бири, включително тъмен ейл, светъл ейл и доста други.

При посещение на пивоварната се предлага и обиколка на съоръженията и възможност за посетителите да разберат как точно се приготвя бирата с местни съставки, като те са предимно сезонни, и едновременно да опитат от продуктите.

Ферма Томита

През летния сезон Фурано е доста известен с прекрасните си цветя, така че за посетителите, намиращи се там по това време, е препоръчително да се отправят към ферма Томита, която е една от основните забележителности в района.

Полетата във ферма Томита са покрити с редици от великолепни цветя, включително полета от лавандула, които се простират дотам, докъдето погледът ви може да стигне.

Това е едно от най-добрите места за посещение за тези, търсещи лавандулови продукти като чай или сладолед, или просто зашеметяващи цветни гледки и прекрасния аромат на цветята.

Катерене

Сезонът за планинско катерене във Фурано започва от месец юни и там е едно от най-добрите места за това начинание в цяла Япония.

Може да се вземе лифт от линия Фурано, следвайки хълмовете около местността, от която посетителите могат да се насладят на летните цветове и цветя, докато се изкачват.

В началото на сезона шинтоиските монаси се молят за безопасността на туристите и катерачите в региона, така че през месец юни посетителите могат да видят някои от тези красиви церемонии, които се провеждат в основите на различните планини в региона около града.

Музеят Ками-Фурано

Мемориалният музей Ками-Фурано е малък музей, който разказва историята на Ками-Фурано, област в северната част на региона.

Там могат да се намерят галерии, посветени на този регион, които са пълни със снимки на известни жители и може да се научи повече за географията и топографията на Япония. Там също има прекрасна градина, която е идеалното място за следобеден пикник.

Рамен

Както се очаква в Япония, Фурано е още един град, известен със своя рамен. Това, което различава рамена в този регион от останалата част на Япония е адаптирането на местни съставки, като също в много от рецептите се използва и вкусно местно сирене.

Едно от най-известните места, на което посетителите могат да опитат местния деликатес с различни видове сирена е Чизу Рамен-но-Мисе Карин, където от години се сервира вкусният рамен за гладните посетители.

Фестивалът Хоккай Хесо

Едно от основните ежегодни събития, провеждано в Фурано, е фестивала Хоккай Хесо, който е още известен като фестивала на Пъпа.

Обикновено фестивала се провежда през месец юли всяка година, като началото му е било поставено във Фурано през 1969 година и продължава до днешен ден. На това шествие могат да се видят интересни гледки като мъже с боядисани лица на коремите си и костюми показващи пъповете им.

Има и редица други събития, които се провеждат по това време, като танцови рецитали и музикални изпълнения, така че посетителите имат запълнена програма ако посещението им съвпада с провеждането на тези събития.