Black Jack Black Jack

Black Jack Black Jack

13/10/2018 Off By toni

Д-р Блек Джак изглежда и се държи като глупав ол док от някакъв каубойски град. Стар хирургичен белег се спуска по лицето му; част от косата му се е превърнала в бяло и той се занимава с носенето на голямо черно палто, хвърлено над раменете му. Между другото, той няма медицински лиценз и обвинява ръка и крак (понякога буквално) за услугите си. И все пак хората идват при него в храсталаците си, хвърлени в атмосферата. Дали безнадеждни случаи, които се нуждаят от невероятното му умение, или престъпници, които не могат да отидат в нормална болница.

– Той ще те излекува само ако цената е правилна! много съмнение. Въпреки грозната му, грозна външност, може би той би бил добър човек?

Драмата е доста богата. И ние обхващаме всеки вид емоция, от комедия до трагедия и между тях. Във всяка нова среща между Доктора и неговите пациенти и техните семейства / приятели / сътрудници се чудим на коя страна на лицето му ще се обърне. Ще бъде ли студен и безстрастен, безмилостно изискващ 30 милиона йени? Ще поеме случая безплатно или ще го направи за някаква странна обмяна?

Както може да предположите, Блек Джак не е толкова студен, колкото се опитва да изглежда. Понякога той трябва да даде “тежка любов” стил лечение. Пациентът може да ненавижда онова, което иска от тях, но нещата се оказват най-добри в края на краищата. И понякога той помага на хората без видима причина. Може би наистина има златно сърце. Той просто го поглъща толкова трудно, колкото може. Може би изглежда, че не може да разбере какво означава да бъдеш нарязан и пришит заедно и да преживееш болезнени години рехабилитация. Но той го прави. Защото има. В края на краищата, това е, което белег на лицето му, и много повече от цялото му тяло, са от.

Няколко истории ме накараха да се разкъсам. Подобно на това, в което той спасява пациент и по този начин причинява смъртта не само на нея, но и на цялото си семейство. Чудите се дали студената му навън е да се предпазите от тези резултати. В края на краищата как се справяте емоционално с този вид отговорност?

По-голямата част от леката комедия в поредицата се носи от момиче (жена), което той по същество спестява от купчина боклук. В тялото на едно малко момиченце и се отнася като едно, Пиноко настоява, че е на 18 години и е съпругата на Блек Джак. Е, това е така, защото те живеят заедно. Безнадежден случай, че докторът прие да бъде негова собствена дъщеря. Докторът ще приеме някого! Да, той в края на краищата трябва
да бъде добър човек.

Всяка глава е самостоятелна история. В края на всяка глава трябваше да спра и да декомпресирам. Повечето окончания са възходящи, често с някакъв неочакван обрат, дали трагичен завой, щастлив край; може би горчиво, или нещо, което да ви накара да размишлявате.

Серията започна да се публикува през 70-те. От времето се появяват много социални проблеми – от расизма, правата на жените, насилието на бандата и евтаназията, до правата на животните, половата идентичност и злоупотребата с наркотици. И други неща от мръсната политика до изкуствения интелект.

Tezuka използва типичния си стил на изкуство. Това е много по-закръглено, отколкото обичам за моите комикси. Но аз не го забелязах след първите няколко страници. Бях твърде погълнат от историите. По-досадно беше, че много от дизайните на героите се повтарят за различни хора. Това е като “Изчакайте, това изглежда точно като момчето от две глави!” но това е различен човек.

Както всяка медицинска драма, тя не трябва да се използва като справка за истинската медицина. Някои процедури са невъзможни дори и сега. И на тази бележка има доста реалистични близки до части от тялото, на които се работи хирургично (включително изрязване на плътта, ножове, нарязващи кожата, вътрешности). Те не изглеждат кървави; най-вече като черно-бели рисунки от медицинските учебници. Но ако се натъкнете на такива неща, помислете си, че сте предупредени. Понякога повече трупове са телата на жертвите на злополуки. Понякога виждаме оголвани и изгорени тела; някои от тях бяха малко обезпокоителни.