Baccano!

Baccano!

13/10/2018 Off By toni

На борда на кораба Авис през 1711 г. група алхимици призовават демон с надеждата да получат вечен живот, класика нали? Защо ли всеки път е нещо такова… Демонът им дава еликсир на безсмъртието и метода за прекратяване на тяхното съществуване чрез “поглъщане”. Скоро след това един от тях започва да “поглъща” своите другари – Да ти изпият живота, буквално… Осъзнавайки опасността, свързана с оставането заедно, те се разпръскват по целия свят.

Векове по-късно през 1930 г. в Америка, определен федерален следовател прави всичко възможно да се бори срещу възхода на организираната престъпност по време на “Забрана”, да изпрати разярен терорист до Алкатраз и да улови един скандален крадец на души. В същото време трансконтиненталният влак, “Летящото котенце”, започва кървавото си пътешествие в цялата страна.

През 2002 г. малка група от оригиналните алхимици от Авис са на път да намерят останалите от своите безсмъртни близки. Има обаче един спътник, за когото не очакват да се срещнат отново…

Изглеждат несвързани събитията, от ранен италиански град в началото на 1700 г. до модерен луксозен круизен кораб, пътуващ през Тихия океан, се оказаха далеч по-свързани, отколкото някой можеше да си представи …
Историята е толкова завъртяна, че трябваше да чета главите по два пъти за хвана пътя на историята в детайл. Странно е, типично е, яко е!