Най-добрите ресторанти за морска храна в Пусан, Южна Корея

Най-добрите ресторанти за морска храна в Пусан, Южна Корея

05/04/2019 Off By ivo

От огромни рибни пазари, които ще приготвят почти всеки морски деликатес, за който можете да се сетите, по какъвто и да е начин, до крайбрежни сергии предлагащи риба и различни други ястия, Пусан в Южна Корея е рай за любителите на морски дарове. Независимо дали искате да опитате миди, сашими или дори жив октопод, там ще намерите най-пресните и вкусни ястия. Нека разгледаме някои от най-добрите ресторанти за морска храна в Пусан.

Хеуангсангхе

Посещението на пазара Джалгалчи е едно от задължителните неща, което всеки посещаващ Пусан трябва да се подсигури да направи. Това е един от най-големите базари за морски дарове в Южна Корея и е истинско зрелище за сетивата и преживяване, което няма да се забрави лесно. Там не само можете да разгледате този „аквариум“ изпълнен с морски живот, но и можете да се нахраните. В „Хеуангсангхе“, намиращ се в пазара, можете да изберете каквато искате риба и тя да бъде приготвена за вас по какъвто желаете начин.

Гъмсубок-гук

Като един от първите ресторанти, които сервират супа от фугу в Корея, „Гъмсубок-гук“ е чудесно място за кулинарно любопитните да опитат деликатеси като бокджим, задушена риба фугу, бокджири, супа от фугу, всичко това в приятна и уютна обстановка.

Мипомару

„Сенгсонг хуе“, или сашими в корейски стил, без съмнение е едно от най-търсените ястия от морски дарове в Пусан. Едно от най-добрите места в района Хеънде е „Мипомару“, непринуден ресторант, който сервира добра храна и предлага приятна гледка. Ресторантът е доста известен и по стените му могат да се видят окачени многобройни автографи на корейски знаменитости, които са посетили заведението, за да опитат истинския вкус на Пусан.

Теджонгде джагалмаданг

Това е по-скоро район предлагащ морски дарове, отколкото едно единствено заведение за хранене. Разположен на морето Йонгдо, районът е наситен с непринудени ресторанти, които предлагат пресни морски дарове на достъпни цени. „Теджонгде“ е особено известен с „coquille“ – различни ястия от морски дарове, изпечени и подправени със сос и обикновено сервирани в черупките на миди, като си заслужава да се опита заради този интересен начин на сервиране. Но имайте предвид, че работните часове варират в зависимост от ресторанта и сезона.

Игиде Собджари

Друг участък от рибни ресторанти е „Игиде Собджари“, разположен в близост до красивия плаж Игиде. Местните жители се събират там за да се насладят на „джанго гуи“, печена пресноводна змиорка. Повечето от ресторантите в района сервират печена на въглища змиорка, която много корейци смятат не само за вкусна, но и полезна за мъжката енергия.

Норан Махура

За по-атмосферна обстановка, отидете до квартала Чонгсапо и запазете маса в „Норан Махура“. Този ресторант на открито предлага богата селекция от местни деликатеси, които имат богат морски вкус. Най-доброто ястие от всички може би е „джоге гуи“, или раци на скара. Всяка маса там е оборудвана с мини грил, така че гостите могат да приготвят храната си както им харесва.

Гуангали

Едно от любимите забавления на жителите на Пусан е посещението на парка на плажа край Гуангали и правене на пикник с морски дарове. Ресторантите около парка сервират всички основни ястия от морски дарове и дори предлагат отстъпка ако желаете да ги вземете за вкъщи. За да направите това, което правят местните, просто вземете поръчката си за вкъщи, в парка постелете одеяло или просто няколко вестника и се насладете на храната на открито.

Имосан Гомджанго

Змиорката е едно от ястията специалитет на Пусан и няма по-добро място, на което да го опитате от „Имосан Гомджанго“. Сгушен в пазара Буджон – известна със змиорките си улица в Пусан, ресторанта сервира някои от най-вкусните змиорки на скара повече от 30 години насам. Минималната поръчка на човек са две порции, така че отидете подготвени с апетит.

Милак

Подобно на пазара Джалгачи, Милак дава възможност на посетителите да пазаруват морски дарове на първия етаж, като след това занесат храната да бъде приготвена по техен вкус в един от многобройните ресторанти, намиращи се на горния етаж. За да почувствате истинската същност на Пусан е препоръчително да опитате впечатляващата пикантна рибена яхния и сурова риба платика. А ако се чувствате наистина приключенски настроени, можете да опитате „сан накджи“ – жив октопод.

Халме Джечоп-гук

В превод „бистрата супа от раци на баба“ на диалекта в Пусан, „Халме Джечоп-гук“ притежава уютна атмосфера, която се придава и на техните ястия. Ресторанта се гордее с богата история на сервиране на „джечоп-гук“ – бистра супа от ракообразни, приготвена, разбира се, от раци, уловени от близката рибарска зона Гупо. Тъй като се смята, че джечоп е мощен лек за махмурлук, денонощният ресторант е особено популярен сутрин за тези, които може би са се насладили малко повече на нощния живот в Пусан предната вечер.