Rail Wars!

Rail Wars!

05/04/2019 Off By boris

“Rail Wars!” се провежда в алтернативна вселена, където японското правителство продължава да контролира железопътните системи на страната. Поради стабилността на ръководството на правителството, железопътната система може да процъфтява.

Наото Такаяма се стреми да стане служител на “Японските национални железници” заради комфортния живот, който ще му позволи да живее. За да постигне това, той влиза в своята програма за обучение, където учениците трябва да демонстрират знанията си за влаковете, както и способността си да бъдат готови за всяко предизвикателство, което може да възникне.

През този период той ще се сблъска с други ученици, като атлетично надарената Аои Сакура, постоянно гладния Шо Иваидзуми и човешката енциклопедия Харука Коми. Заедно те ще работят за преживяване на техния стажантски период, през цялото време ще се разправят с кражби портфейли, заплахи от бомби и надигат призрака на екстремистката група “RJ”, която иска да приватизира железопътната система.

Това аниме е “ecchi” “harem” тип аниме. Що се отнася до главните герои, всички са доста общи, имаме Наото Такаяма, типичният ви крал на харема и неговите сътрудници Аои Сакураи, типичната “тсундере” героиня, която има особена привързаност към оръжията. Както и най-глупавия най-добър приятел и много други малки харемни членове. Това аниме не е нещо специално, единственото което го различава от другите е това, че се отнася за влакове.

Така че общо взето това аниме, е за да отбие номера и по всички критерии е средностатистическо. То има много генетични герои, има характерни знаци и средно изкуство и озвучение, всичко което сте виждали преди. Хареса ли ми това аниме? По дяволите, да, това са 20 минути на седмица, където мога да изключа мозъка си и да се отпусна с типичното харим аниме, без голяма драма или сюжет. Фенове на други харем аниме най-вероятно ще се радват и на това, но ако не харесвате харем аниметата, не го гледайте.