Seireitsukai no Blade Dance

Seireitsukai no Blade Dance

05/04/2019 Off By boris

“Seireitsukai no Blade Dance” се провежда в много престижно училище за свещени принцеси, наречено “Аришийска академия на духа”. В това училище момичетата се обучават да бъдат елементалисти и се опитват да сключат договори с духове, за да могат да се състезават в битки една срещу друга. Само жените имат тази привилегия … поне досега.

Камито Казехая е нормален човек в почти всички отношения, с изключение на факта, че той е първият човек в 1000 години, за да може да сключи договор с дух (който той “краде” от светилището на принцеса на име Клеър Руж). Освен това директорът на училището, Грейворт, го е призовал да се запише и го принуждава да участва в специален турнир, който ще се проведе два месеца по-късно. С Клеър, която иска да се превърне в контрактен дух, Камито ще успее ли да преживее двата месеца до началото на турнира?

Що се отнася до стойността на продукцията, стилът на изкуството изглежда най-вече като това, което си представях и е доста приятно за очите, като цяло. Качеството на анимацията обаче в най-добрия случай е неравномерно. За панорамни пейзажи и снимки от близък план всичко изглежда добре, но всеки път, по време на по-далечни снимки лицата на героите ще изглеждат, напълно изкривени и просто странни. Наистина се чувства, сякаш са намалили в бюджета в тази област и за съжаление той доста потъпква цялостното впечатление от визуалните ефекти, тъй като постоянно ще се натрапва в ума ви.

Продължавайки, като цяло това определено не е аниме, което някога ще бъде обозначено като “дълбоко” или “интелигентно” или “артистично” и т.н. Това, от което се нуждае, са сладки момичета и безсмислено забавление и от тази част няма какво да се оплачем. Някои хора може да се дразнят от Клеър, но тя е само една от многото и че има поне някой, който може да носи анимето за всеки зрител. В крайна сметка, анимето е просто развлекателна медия и само за тази цел “Blade Dance” върши своята работа.