Mahouka Koukou no Rettousei

Mahouka Koukou no Rettousei

05/04/2019 Off By boris

В зората на 21-ви век магията, която дълго се смяташе за фолклор и приказки, се превърна в систематизирана технология и се преподава, като техническо умение. В Първа гимназия, институцията за магьосници, учениците се разделят на две групи въз основа на резултатите от входящите им изпити: „Цъфтеж“, който получава високи резултати, се възлагат на първия курс, а „Плевелите“ са резервни студенти, назначени за Втори курс. “Mahouka Koukou no Rettousei” следва брата и сестрата, Тацуя и Миюки Шиба, които са записани в Първа гимназия. След полагането на изпита чудовищната Миюки е поставена в първия курс, а Тацуя е отнесен към втория курс. Макар че практическите му тестове и статута му като “плевел” показват, че е магически неспособен, той притежава изключителни технически познания, физически бойни способности и уникални магически техники – превръщайки Тацуя в нередовен в магическа гимназия.

Анимацията беше фантастична. “Лудхаус” отново се изхвърли с това аниме. Движението беше гладко, което беше особено забележимо в бойните сцени. Фоновете бяха приятни и цветната палитра беше богата, без да се чувства изключително жизнена. Характерните дизайни също са нещо, което ми се струва особено приятно. Абсолютен факт е, че повечето мъже ще бъдат по-големи от жените. По-голяма височина, по-широки рамене, обикновен размер и телесна маса. Но твърде често тази основна истина е почти забравена в света на аниметата. Но не в тази поредица, не, героите от тази поредица са в голяма степен правилно пропорционални.

Героите в това аниме са малко слаби, за невероятната му анимация. Искам да кажа, с по-силен главен герой няма начин той действително да бъде с добър характер, нали? Е, тук не съм съгласен с много хора. Аз не съм един, който да кажа, че “пренасищането” и “лошият характер” са взаимно приобщаващи термини. Те могат да бъдат синоними, разбира се, но никаква субективна мисъл никога не може да бъде приета за истина.

Първоначално се отказах от това аниме, след като погледнах нагоре главния протагонист. Бях гледал прекалено много серии със слаб мъж, който трябваше да бъде защитен. Прекалено много серии, в които главният герой е единственият герой, който много прекалено реагира на ситуацията. Никога не съм очаквал емоционален разказ с завладяващи теми и дълбока символика, просто исках главен герой, който да е впечатляващ по различен начин и в това аниме това беше доставено. Препоръчвам това аниме на абсолютно всички.