Active Raid: Kidou Kyoushuushitsu Dai Hachi Gakari

Active Raid: Kidou Kyoushuushitsu Dai Hachi Gakari

23/01/2019 Off By boris

В един свят на бъдещето, след бедствие в Токио, “Специалното пето подразделение за обществена сигурност на третата част”, или “Военен осем”, е полицейско звено, специализирано в боравенето с престъпници, които притежават опасна носима технология, наречена “Willwear”. Оборудван със собствено “Willwear”, ескадрилата често е критикувана от обществеността за тяхната небрежност и незачитане на протокола. Изпратено от правителството като агент под прикритие със специални инструкции от висшестоящите, Асами Казари е най-новият член на Осемте. Решена да изчисти очакванията си да бъде група от некомпетентни глупаци, тя открива екип от добронамерени експерти, които използват много ефективни, макар и неортодоксални методи, възпрепятствани от строги правила. С най-новия си член на тяхна страна, Блок Осем се бори с престъпността и преодолява неочаквани противници в “Active Raid: Kidou Kyoushuushitsu Dai Hachi Gakari”.

Най-добрата част от анимето са геройте те са разнообраазни и интересни, както мъдър, така и направени да изглеждат като такива. Всеки герой е различен, има своя собствена личност и тема или прищявка, както би се очаквало, и се надяваме в аниме. Понякога малко клише, но по-добре от скучно. Страничните герои се развиват фантастично, като Фунаска, гигантският робот отаку, или Харука. Членовете на логото изглежда имат свои собствени планове и постоянно планират заговори един срещу друг, или поне така изглежда. Надяваме се да видим по-характерно взаимодействие през втория сезон. Ако нещо ме притеснява, това е, че към края на първия сезон трите главни герои са много криминално недоразвити.

Това е доста забавно аниме. Не бях особено впечатлен от историята или от тематичните епизоди, но битките бяха изключително добре хореографирани и анимирани. Заслужава си времето за гледане, ако харесвате анимета от този тип с епизодично съдържание, като “Super Sentai”. Може би дори не го пробвайте, ако това не е вашият стил. Като се има всичко предвид това, най-вероятно ще гледам и втория сезон, когато излезе.