Norn9: Norn+Nonet

Norn9: Norn+Nonet

22/01/2019 Off By boris

В една футуристична епоха, “Светът” е миротворческа организация. Въпреки че никой не знае къде се намира, тази организация е наблюдавала Земята толкова дълго, че войната е станала просто басня. Задачата на дирижабъла Норн е да достави девет потребители на способности в света.

След като вземе и последния човек, Норн излита. На борда са включени осем мъже и три жени – Кохару, която най-накрая избягава от самотата си и ненавижда разрушителната си сила; Микото Куга, родена в благородно семейство, която използва уменията си за бариера, за да защити Норн и тези, които са на борда; и Нанами Ширануи, чиято способност само носи болка и която иска да умре за да изплати миналия грях, който е извършила. Докато пътуват, се появяват подозрения сред пътниците, когато осъзнават, че на борда има твърде много хора.

Докато се опитват да определят кой се е промъкнал на борда, корабът е атакуван от неизвестен нападател, чиято цел е да спре напредъка на Норн на всяка цена. От този хаос възникват въпроси: защо им се дават сили и какво трябва да правят, след като стигнат до “Света”?

Художественият стил в това аниме е приятен и релаксиращ, въпреки че не е най-добрият на пазара. Цветът и ефектите са невероятни. Озвучаването също е много добре изработено. Гласовите актьори на героите се вписват в характера, който те изобразяват. Саундтраците са най-доброто, което съм чувал през последните няколко години и цялото озвучение върви заедно с историята. Героите изглеждат добре с тази униформа в тапета на анимето. Всички те имат различни личности, което много помага на сюжета. Самия сюжет е малко объркващ в началото на анимето, но след като минете първите 3-4 епизода ви става ясно накъде отива историята.

Доста се поколебах, когато видях рейтинга на това аниме, но се оказах и открих че то е наистина добро. Препоръчвам го на всички, които могат да пренебрегнат негативните оценки в интернет пространството. Не е толкова лошо, колкото си мислят всички.