Akagami no Shirayuki-hime

Akagami no Shirayuki-hime

09/03/2019 Off By boris

Въпреки че името й означава “снежанка”, Шираюки е весело, червенокосо момиче, живеещо в страната на Танбарун, който работи усърдно като аптекарка в билковия си магазин. Нейният живот драстично се променя, когато тя е забелязана от глупавия принц на Танбарун, принц Раджи, който след това се опитва да я принуди да стане негова любовница. Не желаейки да се откаже от свободата си, Шираюки отрязва дългата си червена коса и избягва в гората, където е спасена от Раджи от Дзен Висталия, вторият принц на съседна стран, и двете му помощници. Надявайки се някой ден да върне дълга си на триото, Шираюки се съсредоточава върху кариерата си като съдебен билкар в страната на Дзен, Кларинес.

“Akagami no Shirayuki-hime” изобразява пътуването на Шираюки към нов живот в кралския дворец на Кларинес, както и стремежа на Дзен да стане принц достоен за неговото име. Тъй като лоялните приятелства се изковават и се образуват смъртоносни врагове, Шираюки и Дзен бавно се учат да се подкрепят взаимно, докато вървят по техните собствени пътища.

Като почитател на мангата бях изненадат да видя, че тази аниме адаптация се превърна в реалност. “Akagami no Shirayuki-hime” е класическа фантазия. Тя се провежда в Кралство Кларинес, което е силно декоративно. Всъщност първите му епизоди ще ви накарат да видите световната фантастика, от която са част Шираюки и другите. Дори само първите няколко сцени от анимето ще разкрият какво може да се очаква. Високо декорираният замък, червената червена коса на героиня и принц с командно присъствие издигат атмосферата на анимето. Историята включва и отровена ябълка, която е класическо устройство, използвано в оригиналната история на Снежанка. Но вместо да се спасява Снежанка, тя спасява него. Серията е забележима, че е разделена на две (по 12 епизода) всяка. Адаптирана от студио “Bones”. Това аниме е почит към приказката за Снежанка и я наподобява в много моменти.