Jormungand

Jormungand

09/03/2019 Off By boris

Възпитан в конфликтна среда, детският войник Джонатан „Джона“ Мар ненавижда оръжията и онези, които ги раздават. Но когато Коко Хекматяр, международен търговец на оръжие, поема Йона като един от нейните телохранители, той няма малък избор, освен да се заеме с оръжие. Заедно с другите телохранители на Коко, съставени предимно от бивши военнослужещи от специални операции, сега Йона има задачата да защитава Коко и нейната прекалено идеалистична цел за световен мир от безбройните опасности, които произтичат от нейната работа.

“Jormungand” следва Коко, Джона и останалия екипаж, докато пътуват по света, продавайки оръжие под международната корабна компания “HCLI”. Тъй като работата на Коко е незаконна според международното право, тя е принудена постоянно да заобикаля както местните, така и международните власти, докато прави бизнес с армии, частни военни и милиции. Тъй като ЦРУ винаги е гореща по следите й и убийци зад всеки ъгъл, Йона и екипажът трябва да пазят Коко и мечтата й за световен мир с живота си или да умрат в опит.

“Jormungand” е базиран на едноименната манга с участието на “Koko Hekmatyar”, млад търговец на оръжие, който продава оръжие под “HCLI”, оръжейна корпорация. Тя е гадателка, независима е, хитра, забавна е и разбира се е локо. С нея е детският войник, съмишленик, бодигард и брат едновременно на име Йона (Джонатан Мар). Той е от западноазиатски произход и след като е осиротял се кълне да получи отмъщение. Но в същото време, с оправданието на Коко и екипажа, настроението му сякаш се охлажда и дори има по-топла страна към него, която някои от нас могат да видят като сладка или особена.

Както вече казах, тази серия е пълна с непрекъснато действие в бързи последователности. Няма много романтика да очакваме от това шоу, но на кого му пука, когато имаме Коко и нейния алфа екип? Има и малко малко фенско обслужване тук-там с разкъсания Валмет, масовите обеми кръв, разлята на епизод и, разбира се, онези кикас музика, която може да те накара да започнеш да гледаш шоуто с пулс. Действието от време на време се повтаря и горещата изглежда почти принудена. Но ако погледнем внимателно, сериалът има и по-емоционалната страна към него (особено с участието на Валмет) в някои от по-късните битки. Да комбинираш действие и емоция, това е удоволствие.