Sore ga Seiyuu!

Sore ga Seiyuu!

09/03/2019 Off By boris

Да мечтаеш да станеш топ-професионалист в бързо развиващия се, конкурентноспособен свят на гласовите актьори, новобранката Футаба Ичиносе трескаво се разхожда, търси прослушвания и сесии за представяне. Докосвайки се до някои от най-големите имена в индустрията, тя се опитва да намери своя уникален глас и стил.

По пътя тя се сприятелява с две важни съюзнички: Ичиго Моесаки, амбициозна идолка, който твърди, че е принцеса от друга планета и Рин Кохана, весела детска актриса, която се опитва да балансира кариерата и училището си по едно и също време. Заедно, момичетата са смели с възходите и падения на развлекателната индустрия – но що се отнася до Футаба, чиято оценка на работата в агенцията й е точно зад ъгъла, кариерата й може да е свършила по-рано от очакваното! “Sore ga Seiyuu!” е хумористичен и искрен празник на индустрията, която дава глас на анимациите.

Ако сте запознати със “slice of life”, може би вече сте забелязали, че повечето от тях са безгрижни и много леки. Освен контекста, “Sora ga Seiyuu!” е класическо и средностатическо аниме, както може да бъде. Което не е оплакване, всъщност, когато се сблъсквате със жанр, осъзнавате неговото средно ниво, силни / слаби страни. Същото може да се каже и за героите, познавате стереотипите им само като ги гледате. Тяхното развитие е еднакво и за съжаление, малко повърхностно.

Ако има нещо друго, което си струва да споменем, това е изкуството. Само от изображението на тази страница можете да видите простотата на чертежите. От едната страна имате прекалено сладки момичета и жени, които изглеждат много по-млади (+ много малко мъже), прости, но не и схематични, а от другата страна имате скрити проекти, които са по-реалистични.

В крайна сметка, ако обичате средностатистически “slice of life” анимета, то това аниме може да е за вас. Ако сте любопитни за някои аспекти на гласовите актьори, но не достатъчно, за да впуснете в тях, винаги можете да гледате това аниме, стига да имате предвид, че това е идеален портрет на индустрията.