God Eater

God Eater

08/03/2019 Off By boris

Годината е 2071. Човечеството е било изтласкано на ръба на изчезване след появата на човекоядни чудовища, наречени “Арагами”, които се славят с имунитет към конвенционалните оръжия. Те опустошават земята, като погълщат почти всичко по пътя си и не оставят нищо след себе си. За да се преборят с тях, организация, наречена “Фенрир”, е създадена като последно усилие да спаси човечеството чрез използването на “God Eaters” – специални хора, които са инжектирани с клетки от “Oracle”, което им позволява да владеят Бежествената арка, единственото познато оръжие, способно да убива “Арагами”. Един такъв “God Eater” е Ленка Утсуги, нов тип, чиято Божествена арка приема формата на острие и пистолет.

Сега, като едно от най-големите оръжия на Фенрир, Ленка трябва да овладее своята Божествена арка, ако иска да изпълни желанието си да унищожи Арагами веднъж и завинаги. Чудовищата продължават да се раждат масово, докато останките на човечеството се борят да оцелеят през нощта. Единствено “God Eaters” стоят между Арагами и пълното и пълно унищожение на човешката раса.

“God Eater” е наистина интересно аниме. То се сблъсква с много препятствия по време на целия му старт от закъсненията в производството, опитвайки се да придобие изцяло нов и красив стил на анимация. Това вероятно е загубило много зрители и честно казано е наранило анимето, тъй като някои от най-добрите му творби бяха представени в останалите 4 епизода, които бяха излъчени един пълен сезон, след първоначалният старт. То също има някои проблеми с неговата история / герои.

Това е адаптация на игра със самостоятелно вмъкнал се протагонист, който играете с нулева история, така че очакването на чудеса от историята и героите, няма как да се случи. Честно казано, те свършиха доста добра работа с подходяща история за Ленка, една със смисъл зад нея. Струва си да го гледате, ако не за нищо друго освен за спираща дъха анимация и озвучение. В крайна сметка героите стават интересни и наистина вдигат анимето до нови висоти, колкото посредствено може да е това, то вдъхва живот в историята. Ако искате супер дълбока история и уникални, многостранни герои, “God Eater” няма да ви бъде приятно, но ако просто искате тъмна и загадъчна екшън поредица с най-добрата в индустрията естетика и за времето си, тогава “God Eater” е точно анимето за вас. Ако решите да го гледате, аз наистина предлагам да се придържате поне до епизод 5, преди да решите дали да продължите или не.