Amagi Brilliant Park

Amagi Brilliant Park

27/03/2019 Off By boris

Кани Сейя, умен и изключително нарцистичен ученик от гимназията, вярва, че красивият, но резервиран Сенто Исузу го е поканил на среща в увеселителен парк, наречен “Amagi Brilliant Park”. Много за неговото разочарование не само, че местоположението е изоставено съоръжение, предполагаемата среща е просто турне за набиране на персонал, където Сенто и принцеса Латифа Флеранза, собственик на тематичния парк, го молят да стане новият управител на парка. Тяхната причина за отчаяние? Както е предвидено в договора за използване на земята, “Amagi” има по-малко от три месеца, за да изпълни квота от 500 000 гости, или паркът ще бъде затворен завинаги и земята ще бъде възстановена от алчна компания за недвижими имоти.

Сейя е спечелен от откровението, че “Amagi” не е обикновен увеселителен парк. Много от нейните служители са “Maple Landers” – мистериозни магически същества, които живеят в човешкия свят и се подхранват от енергията, създадена от хората, които се забавляват. Наверен с надеждите и мечтите на тази далечна омагьосана земя, Сейя трябва да използва многото си умения, за да върне “Amagi” на крака или да гледа как се разпада пред очите му.

“Amagi Brilliant Park” се справя добре със сюжета си, но това не е истинската сила на това аниме. В основата си “Amagi Brilliant Park” е изградено върху своите герои. Абсурдният, елегантен и най-вече мил, ансамбълът от герои, съдържащи се в парка, ще ви спечели незабавно. Удивен съм от това, колко много персонажи са успели да се впишат в 13 епизода. “Amagi Brilliant Park” наистина ви кара да усещате емоциите на героите и тяхната мотивация да запазят парка си отворен.

Мина известно време, откакто съм бил ангажиран само с героите на определено аниме. Оживеното трио от талисмани, дисфункционалната танцова група, несигурността на Сенто въпреки стоичния й вид и арогантният, нарцистичен, но в крайна сметка главен герой, както и множество други диви герои оставят трайно въздействие върху вас. Затова се присаединете, към тази завладяваща история и разберете, дали ще оспеят да спасят парка или всички ще бъдат игонени от там.