Amanchu!

Amanchu!

09/12/2018 Off By boris

Първоначално от голям град, Футаба Оки прекарва повечето дни, като каталогизира живота си чрез снимки на телефона си. Когато се премества в морския град, тя гледа през огромната морска шир и бързо се очарова от безкрайните си възможности. Неизвестна за Футаба, нейното тихо съзерцание привлича вниманието на местния ентусиаст на гмуркането Хикари Кохината. Намирайки се в същия клас като Футаба на следващия ден, Хикари е привлечена от спокойното и срамежливо поведение и с привързаност и дава псевдонима Теко, предизвиквайки нежно приятелство.

Стремейки се да се приспособи към промяната на темповете в живота си, Футаба се ориентира към огромната енергия и страст на Хикари за гмуркане. Заедно се присъединяват към училищния водолазен клуб, ръководен от техния учител по математика Мато Катори. С Хикари на своя страна, Фураба работи, за да получи сертификат за гмуркане, докато изпитва нови приятелства и възможности.

Ако искате да се насладите на смях и забавление, това определено е анимето за вас. Комедията му е добре пригодена от характерните изрази, диалозите и реакциите. Анимето е много естествено с това как героите изразяват своите мисли. Въпреки че Теко може да бъде доста пламенна, нейните диалози в поредицата също се чувстват подходящи за нейния характер. Разбира се, има Хикари, която е хиперактивна, така че очаквайте тонове ексцентричност от нея. Децата на Ниномия се вписват някъде между тях, тъй като Ай прилича повече на Хикари, докато брат й прилича повече на Теко. Тези четири героя правят ядрото на клуба по гмуркане и техните приключения е причината, поради която това аниме може да бъде толкова вълнуващо.

Честно казано, това е едно от тези анимета, които могат да накарат  почти всеки да се чувства спокоен след стресиращ ден. Искам да кажа, дори ако имате намерение да го гледате случайно, то все пак ще ви принуди да се отпуснете. А историята му може да не е толкова привлекателна или сложна. Всеки епизод обаче има свой собствен живот, който е ценен. Героите се представят доста добре, като се събират, за да споделят любовта си към гмуркането, училищния живот и радостите на живота. То е точно като словото, “забавно за всички, всичко за забавление”. И ще получите много от това.