Aria

Aria

21/06/2019 Off By boris

В далечното бъдеще човечеството е деформирало Марс в океанска планета, за да задоволи техните нужди. Сега известна като Аква, планетата служи като нов дом за хора, недоволни от живота на Манхайм – планетата, известна преди като Земя. Като идеална имитация на Венеция в Манхайм, град Нео – Венеция е наследил всички селски чар на оригинала. Гондолите си проправят път през водните пътища на сънливия град, докато носталгичните алеи очакват тези, които пътуват пеша.

Неотдавна Акари Мизунаши, младо момиче родено на Манхайм, прави Нео-Венеция своя нов дом. За да преследва мечтата си да се превърне в гондолиерски екскурзовод – или Ъндайн – Акари се присъединява към компанията Ария, една от най-известните компании за водачи в града. Тъй като тя се наслаждава на простия начин на живот, недостъпен за Манхайм, Акари весело се замисля за ежедневния си живот в Нео-Венеция: градът, в който има магия и чудеса.

“Днес съм, със същата усмивка, както винаги, със същото облекло, както винаги, със същите партньори, както винаги и аз щастливо се отправям към същото обучение, както винаги.”

Тези думи, изречени от никой друг, освен Акари Мизунаши, главния герой на “Ария”, отразяват почти идеално основната тема в тихата и спокойна история на Козуе Амано за трима млади стажанти.

В един свят и култура, които подчертават постоянни действия, приключения и вълнения като правилен начин на живот, “Ария” е като дълбок дъх на свеж, успокояващ въздух. В Нео-Венеция, където е заложена историята на мангата, една ежедневна доза от вълнение може да бъде също и задълбочена разходка из града вместо хиляди скокове с бънджи подред.

Докато пътуването по света би могло да се приеме, че отговаря на определението за приключение в “реалния живот”, търсенето през сенчести тротоари и пътуването до подземния свят отговарят на същия законопроект, достатъчно добре в живота на Акари Мизунаши и нейните приятели. И ако с действието обикновено свързвате автомобилна надпревара, галони алкохол и веселби, обикновен ден на плажа или сесия на кабинковия лифт, изглежда, върши работа, ако попитате някое от момичетата в “Ария”.