Ashen

Ashen

30/12/2018 Off By boris

Разказвайки историята на цикличния характер на светлината и тъмнината и прилежащата битка, насочена към издръжливост, така и босове по-големи от живота, “Ashen” е лесно да се сравни с “Dark Souls” на “Software Software”. Въпреки това, “Ashen” установява собствената си идентичност, като предоставя опит, който се фокусира върху създаването на чувство за общност и доверие с тези, които срещате. Системата за оръжия може понякога да отнеме от някои от по-стратегическите елементи на играта, когато играе соло, но “Ashen” все още доставя невероятно приключение, независимо дали играете сами или с други хора.

В “Ashen” започвате като безименен никой, който да слушате произхода на вашия свят, трите му раси и как всичко се превърна в тъмнина след изчезването на “Ashen” – богоподобна фигура на огромна сила. Когато внезапната експлозия за кратко довежда светлината до земята, позволявайки на всички да я виждат ясно за пръв път от години, тя предизвиква търсене из пепелта с надеждата, че нейното завръщане ще изтласка последните следи от тъмнина настрани. Водейки обвинението, вие превземате бандитен лагер и го превръщате в аванпост, наречен „Вагрантс“. Оттук тръгвате в света в търсене на хора, които да се присъединят към новия ви дом, както и за средство за намиране на пепел.

Има много малко възможности за борба на далечни разстояния в “Ashen”, така че в по-голямата си част, вие сте в гъстота на нещата с опонентите си и се опитвате да маневрирате помежду си. Атакуването, защитата и избягването на всички използват различна сума на издръжливост и внимателно управление на това, колко
издръжливост ви остава, е ключът към оцеляването в тази игра. Ако преди сте играли добра игра като “Souls”, Ashen работи точно както бихте очаквали. Контролите произвеждат методичен подход към борбата, който е приятно и ви кара просто да се изгубите.

На пътуванията си ще набирате герои и ще ги изпращате обратно във „Вагрантс“ , за да създадете магазин, където можете да си взаимодействате отново с тях за странични куестове и специални предмети. Повечето дори ще се присъединят към вас в приключението ви, когато излизате от лагера, като ви помага в борбата и ви съживява, ако се случи да умрете. Те също могат да помогнат при проучването, тъй като вратите на тъмниците изискват двама души да се отворят, а някои елементи могат да бъдат постигнати само с екип.

Тъй като повече хора се присъединяват към „Вагрантс“ и вие изпълнявате повече мисии за тях, вашето селище ще расте. Пътищата са павирани, изградени са структури и общността става процъфтяващ град. За съжаление не можете да управлявате начина, по който „Вагрантс“ расте, но има забавни малки кимания на търсените от вас куестове. Ворса носи облекло, съставено от кожи от животните, които сте ловили, Ейла конструира пристанище, за да можете да яздите по близката река в бъчва – дейност, за която тя говори, когато за пръв път я срещнете. В играта, в която враговете постоянно се отвръщат, е невероятно удовлетворяващо, за да видите усилената си работа, която всъщност има постоянно влияние върху вашия ъгъл на света.