Shounen Maid

Shounen Maid

30/12/2018 Off By boris

След внезапната смърт на майка си, ученикът от началното училище Чихиро Комия остава без дом и семейство. Но това се променя, когато срещa богат и несериозен непознат, който се оказва неговия отдавна изгубен чичо Мадока Такатори. Мадока предлага да вземе Чихиро, но след като пристига в имението на чичо си, младото момче е посрещнато с множество прах и боклук. Докато инстинктите на Чихиро се просмукват, той започва да почиства цялата резиденция, като прислужница към екипа на имението.

“Shounen Maid” е безгрижна комедия, която следва Чихиро, когато се озовава облечен в нагъната униформа (ръчно изработена от чичо си), получава заплата и работи като прислужница на къщата. Ще успее ли той със неговото ново начинание, или ще се забърка в нещо което не е очаквал?

Анимето няма много история, а се фокусира върху това да ви стопли сърцето и невероятното развитие на отношенията между Чихиро и чичо му. Това е основната причина да гледате “Shounen Maid”. Е, има още няколко причини, поради които бихте гледали това аниме. Например комедийният аспект на анимето е наистина добър. Аз наистина обичам динамиката на характера между Чихиро и Мадока, защото през повечето време това води до оживени моменти, като такива в които, Чихиро е зряло дете и се налага да се грижи за Мадока, докато той действа като тъпо малко дете. Героите също са забавни за гледане и анимацията не е зле, както и озвучението.

Влязох в това аниме без никакви очаквания и в края на краищата това аниме наистина ме изненада. То ме накара да се смея и ме накара да плача от време на време. Наистина ми хареса това аниме. “Shounen Maid” е едно от най-недооценените анимета, които някога съм виждал и за съжаление може би ще остане така, защо не много хора са го гледали. Това е просто сърцераздирателна история между Чихиро и чичо му и изобщо няма “yaоi” аспекти в тази серия. Препоръчвам това аниме на всеки, който обича този тип истории и иска да се отпусне и да гледа нещо, което да стопли сърцето му.