Bakuon!!

Bakuon!!

30/12/2018 Off By boris

Всеки ден Хейн Сакура прави трудното пътуване до училище, изкачвайки се на един огромен хълм със своя велосипед. След като се среща с ентусиастката на мотоциклети Онса Амано една сутрин, тя се запознава с мотоциклетния клуб, воден от вечно тихата Райму Кавасаки. Новата за мотоциклетите, Сакура изпитва от първа ръка трудността да се научи да се вози отново. Въпреки това, тя се надява отново да пресъздаде първия си опит за колоездене, който е бил изпълнен с ужас и веселие.

Наред с Байта, мотоциклет, който говори, Рин Сузуноки, модерена ентусиастка на Сузуки; Хижири Миноуа, богато момиче, което мечтае да бъде бандит и професионалната състезателка Чисаме Накано, Сакура се стреми да получи лиценза си за мотоциклет и да преживее радостите и трудностите на мотоциклетите.

В известен смисъл това аниме ми напомня донякъде за “К-On!” Клубът е с изтъкнати женски герои, всяка от които със свои уникални личности. Например Онса ми напомня малко на Ритсу с техните по мъжествени характеристики и е спокойна с нейните приятели. Героите също идват от различни среди и всеки епизод дава по-добра представа за техните индивидуални истории. От актьорите Хайн се откроява като най-забележителен характер, тъй като тя се включва директно в историята от самото начало. Взаимоотношенията й с другите показват много за характера й и с течение на времето можем да видим как растат техните връзки. Говорейки за облигации, анимето създава много непринудена атмосфера, като всеки епизод подчертава ежедневните приключения на клуба.

Това не е сложно аниме за гледане. Светът в който се намират е прост и героите са свежи с разнообразна гама от характеристики. Въпреки че историята не е впечатляваща в контекста, има добра степен на комедия, която прави анимето забавно. И ако го гледате с отворен ум, наградата може да бъде доста удоволетворителна.