High School Fleet

High School Fleet

28/12/2018 Off By boris

Сто години след катастрофални премествания в тектоничните плочи причиняват потъването на по-голямата част от нейната територия, Япония сега процъфтява като морска нация. Високо функциониращите градове са на брега на Япония, а добре развитите морски пътища се защитават от специализирани военноморски кораби. Морската индустрия процъфтява и младите момичета са готови да се присъединят към “Сините русалки” – висококвалифицирани жени, които посвещават живота си на опазването на моретата.

След известно време, приятели от детството Акено Мисаки и Моека Китай се събират отново в морската гимназия на момичетата Йокосука. Тук те се присъединяват към други, които споделят мечтата си да станат “Сини русалки”. Скоро започват тренировъчни упражнения, като Акено и Моека отговарят за собствените си кораби и екипаж. За Акено всичко напредва гладко, тъй като тя се установява в ролята си на капитан и изгражда приятелство между колегите си на борда на кораба-разрушител “Хареказе”. Обаче неочакваните откази на двигателя и навигация скоро оставят кораба си в опасност.

Училищният флот следва храбрия екипаж на “Хараказе”, тъй като те преминават през коварните води и други препятствия в стремежа си да станат пълноправни “Сини русалки”.

Корабите са наистина добре анимирани и те ви карат да се чувствате като момичетата на борда на истински кораб с цялото си оборудване и оръжия. Експлозиите са също са много добре изпълнени и обеденинени с добре развитите звуковите ефекти. Корабите се движат реалистично, разтърсват и карат вълните, както корабът. Анимацията на водата също е забележителна и ви кара да се чувствате като в морето. Ако сте дошли заради битките, ще останете доволни, тъй като оръжията също са доста анимирани (особено торпедата). Ако сте дошли заради сладките момичета, няма да сте разочаровани. 31 момичета всяка с различен стил, за да съответстват на тяхната персона и всички от тях ще оставят поне някакъв впечатляващ образ в ума ви. Макар и по някаква причина, това може да е само мое наблюдение, но корабите изглеждаха по-високи, понякога може би за по голям ефект. Това обаче не е нещо твърде важно, което може да повлияе на насладата ви от анимето.

Цялото аниме беше приятно за мен. Всеки епизод ме накара да копнея за още. Напрежението беше блестящо и историята се вливаше добре. Екшън сцените и битките бяха моите акценти и бях изпълнен с вълнение и радост докато го гледах. Героите са определено мили и несъмнено сладки. Анимето определено беше връхната точка на сезона за мен и искам втори сезон, колкото се може по скоро!