Baby Steps 2nd Season

Baby Steps 2nd Season

14/03/2019 Off By boris

След като реши да играе тенис на професионално ниво, Ейчиро Маруо сега трябва да убеди родителите си да подкрепят решението му. За да направи това, той се обзалага с тях: ако не може да спечели един малък тенис турнир, той ще се откаже от мечтата си. Въпреки това, той ще трябва да подобри уменията си бързо, ако иска да се класира за турнира и има някакъв шанс да победи най-добрите играчи в страната. Поради тази причина новият му треньор Рюхей Аой предлага на Ейчиро да пътува в чужбина, за да тренира във Флоридската тенис академия.

“Baby Steps 2nd Season” предприема действието в Америка, когато Ейчиро започва своята двуседмична тренировъчна програма, за да усети какъв е тенисът извън Япония. С това вълнуващо преживяване, което го очаква, Ейчиро се надява, че неговото обучение ще го доближи до целта му да стане професионален играч.

“Baby Steps” е реалистично, психически ангажиращо спортно аниме. То е опитно и финно в предаването на драма и романтика, предпочитайки да се фокусира върху физическите и психическите аспекти на тениса. Анимето има добро използване на вътрешни монолози за показване на реалистични и интригуващи мисловни процеси на всеки герой по време на мачовете. Този втори сезон на “Baby Steps” въвежда малко по-възрастни и по-зрели герои. Те започват да мислят за бъдещето си по-сериозно, независимо дали става дума за университет или преследване на тениса като кариера. Следователно, резултатите от мачовете носят по-голямо чувство за риск, което ги прави още по-вълнуващи за гледане.

Голяма разлика между това аниме и други спортни анимета е, няма “драма” в него. Това всъщност е част от това защо обичам това аниме. Няма преувеличени реакции, плач и т.н. Емоциите на героите са тънко изобразени, което ви помага да съчувствате по-добре и да запазите усещането за реализъм. В заключение, напълно препоръчвам “Baby Steps” на всеки, дори ако не сте почитател на спортните анимета като цяло. То има интелигентни стратегии, реалистично развитие, сходни герои и дори докосване на романтика, така че всеки може да се наслади на нещо.