Rave

Rave

13/03/2019 Off By boris

Преди петдесет години, притежателите на свещените камъни на Рейв се бориха срещу нападение, причинено от демонични камъни, наречени Тъмни донеси. Тази война доведе до експлозия, известна като “Овърдрайв” – взрив, толкова мощен, че той изпратил Тъмния принос в дълбок сън и разпръснал парчетата Раве по света.

В настоящето, Хару Глори живее спокоен живот на остров Гараж, но един ден, той хваща създанието “Plue” по време на риболов. Плу е по-късно признат от Шиба Росес, стар човек, който се случва да бъде оригиналния “Rave Master”. Шиба обяснява, че тъмното привеждане се е появило на повърхността и че за да го спре, събирането на разпръснатите части на “Rave” е изключително спешно. Въпреки това, преди Шиба да се впусне в тази мисия, той е атакуван от войник от злата организация “Demon Card”, принуждавайки го да прехвърли властта на “Rave” на Хару. След като съдбата на човечеството лежи на раменете му, новият “Rave Master” започва стремежа си да намери разпръснатите фрагменти на Рейв.

Една от най-забележителните черти за “Rave Master” е разширяването на нейните територии, за да обхване повече елементи, отколкото стандартната битка, която “Shounen” манга би включила. Разбира се, всички първокласни манги от този тип са показали тази характеристика до известна степен, но възторженият майстор го е направил особено добре. Освен екшън, фентъзи и комедия, тази манга поставя акцент върху приключенията (подобно на One Piece), драмата и дори романтиката. Разбира се, романтичният аспект не е така изучаван, както в романтично ориентираната манга. Това все още е респектиращо количество други елементи, добавени към тази епична сага на “Shounen”, без да се разруши негйният аспект.

Като цяло, “Rave Master” е манга, която съдържа по-голямата част от “Shounen” епичността, както и тропи и клишета, но също така работи около нея, така че тези клишета вече не са толкова досадни. Тя има типичен и още по-симпатичен чар. Нейната история не се чувства несвързана с изграждането на различни арки. Тя има добър баланс между различните категории и удобно темпо. В крайна сметка, може би най-важното от всичко, тази манга е завършена, така че читателите няма да се мъчат с по една глава седмично.