Eden no Ori

Eden no Ori

13/03/2019 Off By boris

Само преди няколко часа Акира Сенгоку се забавляваше със съучениците си на полета си обратно за Япония от училище в Гуам. Сега той се озовава сам в джунгла, след като самолетът тайнствено се разбива. Докато търси оцелели, околностите му стават все по-подозрителни, тъй като се препъва в различни животински видове, които никога не е виждал. Най-накрая успява да намери двама оцелели – съученичката му Широ Мария и прислужникът Канако Оомори – нападнати от птица с височина два метра!

След като едва успява да избяга с живота си, Широ използва компютъра си, за да определи точното им местоположение и хвърли светлина върху странните същества, с които са се сблъскали. Това, което той открива, е отвъд всичко, което са очаквали – те се разбиха на остров в Тихия океан, който не би трябвало да съществува, обитаван от животни, за които се предполага, че са изчезнали преди милиони години.

“Eden no Ori” разказва историята на Акира и борбите на останалите оцелели на остров, които е твърде нетърпелив да види как те изчезват. С хищници, които дебнат около всеки ъгъл, Акира и неговите приятели трябва да използват всичките си умове, за да оцелеят и да разгадаят тайните на произхода на острова.

“Eden no Ori” е “shounen” манга, която е много разнообразна, за да обхване твърде много жанрове и теми в своята история. Не искам да развалям историята, затова не искам да изпадам в подробности. Достатъчно е да кажем, че се блъска в категориите Екшън, Приключенски, Мистерии, Романтика, Фантастика, Научно-фантастични, Психологически и Ечи. Беше ли успешна? Отговорът е може би, в зависимост от това колко сериозно искат да го приемат читателите и.

За феновете на приключенията-шунен и / или мистериозно-приключенски и / или психологически-тайнствени манги, бих препоръчал тази манга, защото тя обхваща повечето от тези категории и мисля че може да ви заплени с нейния стил на изкуство и начин на разказване на история.